Τοπικά

Στο 44% η συμμετοχή στην απεργία των καθηγητών από ειδικά σχολεία της Μαγνησίας 

Δυναμική ήταν η συμμετοχή των καθηγητών από τα ειδικά σχολεία της Μαγνησίας στην απεργία που προκήρυξαν χθες η ΟΛΜΕ και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων τους που αφορούν στη λήψη μέτρων για την προστασία τους από τον κορωνοϊό.
Τα ειδικά σχολεία είναι τα μόνα που λειτουργούν συνεχώς από την αρχή τη σχολικής χρονιάς και δεν έχουν κλείσει καθόλου, όπως συμβαίνει με τα σχολεία της γενικής αγωγής, όπου πραγματοποιείται τηλεκπαίδευση.
Στο πλαίσιο αυτό οι εκπαιδευτικοί έχουν ζητήσει την αντιμετώπιση μιας σειράς ζητημάτων, όπως είναι η μετακίνηση των μαθητών, οι εμβολιασμοί, η κάλυψη των κενών για τους εκπαιδευτικούς που έλαβαν άδειες ειδικού σκοπού.
Χθες μαθήματα στα ειδικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είτε δεν έγιναν είτε ήταν πολύ περιορισμένα λόγω της κινητοποίησης.

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τονίστηκε πως στην απεργία συμμετείχε το 44,16% των καθηγητών που φοιτούν στα ειδικά σχολεία, ενώ στην τρίωρη στάση εργασίας συμμετείχε το 23%.
Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία ήταν μικρότερο και κυμάνθηκε μεταξύ 15-20%.
Πάντως, όπως αναφέρθηκε από τους εκπαιδευτικούς, από προχθές οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές και γονείς μαθητών μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, προκειμένου να μπορέσουν να εμβολιαστούν άμεσα.
Τηλεκπαίδευση στα ειδικά σχολεία πραγματοποιήθηκε μόνο πέρυσι την Άνοιξη.

Το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας καλεί τα μέλη του σωματείου σε ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει με θέμα: «Ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα των εργαζόμενων εκπαιδευτικών», με προσκεκλημένο – ομιλητή τον δικηγόρο κ. Μιχαήλ Φιλιππίδη που παρέχει υπηρεσίες Νομικού Συμβούλου της ΟΛΜΕ σε θέματα Ασφαλιστικά – Συνταξιοδοτικά, σήμερα Παρασκευή 19-03-2021 στις 7.00μμ.
Στο πλαίσιο της συζήτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν και να λάβουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους αναφορικά με τις εξελίξεις σε ότι αφορά στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα των εργαζομένων εκπαιδευτικών από τον προσκεκλημένο ομιλητή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το