Πολιτισμός

Στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου τα βιβλία γιορτάζουν

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι μία πρόκληση για την εκπαιδευτική κοινότητα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου οι εκπαιδευτικοί του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους μαθητές τους με το σύνθημα «Στο τριακοστό με ένα βιβλίο γιορτάζω, τον κόσμο αλλάζω. Διαβάζω», προσαρμόζοντας στα δεδομένα τους το μήνυμα του πολύ γνωστού συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου.
Όπως αναφέρουν σχετικά: «Μένουμε σπίτι λοιπόν, μένουμε σπίτι ενεργοί με καλή διάθεση κι αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που μας δίνει αυτή η δυνατότητα μέσα από μια διαδραστική σχέση με τους δασκάλους μας, μια σχέση που δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δυναμική σχέση της τάξης και του ρόλου του εκπαιδευτικού, παρόλα αυτά εργαζόμαστε σύμφωνα με το υφιστάμενο πλαίσιο.

Ειδικά για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου οι μαθητές δημιούργησαν εικαστικές δημιουργίες με κατασκευές, ζωγραφιές και κείμενά τους, με τις οποίες δείχνουν την αξία ανάγνωσης παιδικών βιβλίων και τον σπουδαίο ρόλο που έχουν στην ομαλή ανάπτυξη κάθε παιδιού στις δεξιότητές του και στην καλλιέργεια της φαντασίας τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το