Τοπικά

Στο 2ο Δημοτικό Κάτω Λεχωνίων ο πρόεδρος της Eurobank

Στο 2ο Δημοτικό Κάτω Λεχωνίων βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank και πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζανιάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης που γιορτάστηκε στο σχολείο με τους μαθητές να μυούνται στην αξία αυτής της σημαντικής πράξης η οποία με την ομαλοποίηση των οικονομικών συνθηκών επανέρχεται όλο και πιο δυναμικά.

Ο κ. Γιώργος Ζανιάς συνοδευόμενος από στελέχη της Τράπεζας, επισκέφθηκε το «Τοπάλειο» Δημοτικό, παρακολούθησε με ενδιαφέρον την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές με θεατρικά και μουσικά δρώμενα, συνομίλησε με τα παιδιά, ενώ στο τέλος είχε συζήτηση με τους δασκάλους και τον διευθυντή του σχολείου.
Ακόμη ενημερώθηκε για την ιστορία του διδακτηρίου που ανεγέρθηκε το 1926 με δωρεά της οικογένειας Τοπάλη στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Απόστολος Κατσιφός είπε πως «είχαμε τη χαρά και την τιμή να βρεθεί στο σχολείο μας ο πρόεδρος της Eurobank κ. Γιώργος Ζανιάς ο οποίος μετέδωσε στους μαθητές την αξία της αποταμίευσης επισημαίνοντας πως ο όρος «αποταμίευση» επιστρέφει ξανά στο προσκήνιο, καθώς η οικονομική κατάσταση ομαλοποιείται».
Παράλληλα πρόσθεσε πως ο κ. Ζανιάς περιηγήθηκε στους χώρους του ιστορικού διδακτηρίου, γνώρισε την ιστορία του και ενδιαφέρθηκε να συνδράμει για την αναβάθμιση των υποδομών του σχολείου.

Στην ομιλία του στην εκδήλωση κ. Κατσιφός και απευθυνόμενος στον κ. Ζανιά και τα άλλα στελέχη της Eurobank τόνισε πως «είναι μεγάλη η τιμή που μας κάνετε να επισκεφτείτε το σχολείο μας και να πραγματοποιήσετε εδώ την κεντρική εκδήλωση για τον φετινό εορτασμό της «Παγκόσμιας ημέρας της αποταμίευσης».
Η επιλογή ενός σχολείου που βρίσκεται στους πρόποδες του Πηλίου, αρκετά μακριά από την πρωτεύουσα κι εκτός αστικής ζώνης δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την ευαισθησία που σας διέπει προσωπικά αλλά και ολόκληρο τον όμιλο Eurobank ο οποίος είναι σε όλους μας γνωστός για το σημαντικότατο και καινοτόμο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί εδώ και χρόνια. Νομίζω πως η επιλογή σας είναι απόλυτα επιτυχής».
Και συμπλήρωσε πως «η γιορτή της «παγκόσμιας ημέρας της αποταμίευσης» στην Ελλάδα είναι ταυτισμένη με την ιστορία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που σήμερα είναι ενταγμένο στον όμιλό σας. Τα παλιότερα χρόνια τα περισσότερα παιδιά ήταν κάτοχοι του χαρακτηριστικού μεταλλικού κουμπαρά του Ταμιευτηρίου που άνοιγε στον γκισέ. Αυτός είναι ο τρόπος που διδαχτήκαμε τα ελληνόπουλα την αποταμίευση. Τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση και οι φουρτούνες από τις οποίες πέρασε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είχαν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της έννοιας. Η ολοένα και μεγαλύτερη ομαλοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας γεννά ελπίδες πως η αποταμίευση μπορεί να επανέλθει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το