Τοπικά

Στο 20% η επιβατική κίνηση στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ – Φθηνότερα εισιτήρια με τη μείωση του ΦΠΑ

Αίτημα προς το αρμόδιο υπουργείο για να μειωθεί ο ΦΠΑ από το 24% στο 13%, προκειμένου να φθηνύνει και η τιμή στα εισιτήρια, έχει καταθέσει το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, το οποίο επιχειρεί να επιστρέψει σε μια νέα κανονικότητα με περισσότερα δρομολόγια.
Τα δρομολόγια πυκνώνουν μέρα με τη μέρα και αυτή τη στιγμή βρίσκονται γύρω στο 60%-70%, ενώ από το πρωί μέχρι το μεσημέρι η αναμονή για την έλευση του λεωφορείου είναι 15-20 λεπτά.
Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου κ. Νίκος Ευαγγελινός ανέφερε πως «σύμφωνα με τα στοιχεία, η πληρότητα στην επιβατική κίνηση αυτή τη στιγμή ανέρχεται στο 20%. Έχει αυξηθεί ελαφρώς τις τελευταίες ημέρες, αλλά πρέπει να σημειώσουμε ότι πριν την πανδημία, η πληρότητα κυμαινόταν στο 70%-80%. Να υπογραμμίσουμε στο σημείο αυτό πως βάσει των μέτρων για τη μη διασπορά του ιού τα λεωφορεία μπορούν να καλύψουν μέχρι το 50% των θέσεων. Για παράδειγμα τα μεγάλα λεωφορεία μπορούν να εξυπηρετήσουν μέχρι 100 άτομα και τώρα με τους περιορισμούς του 50%, μπορούν να επιβιβαστούν μέχρι 50 άτομα. Ωστόσο η πληρότητα αυτή την περίοδο είναι μέχρι 20-30. Εμείς θέλουμε να επισημάνουμε πως τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας με συνεχείς απολυμάνσεις των λεωφορείων. Επίσης θέλουμε να πούμε στους πολίτες ότι δεν υπάρχει κίνδυνος συνωστισμού».

Θερινά δρομολόγια
Στις πρώτες μέρες του Ιουνίου αναμένεται να ανακοινώσει το Αστικό ΚΤΕΛ τα θερινά δρομολόγια. Πάντως ο κ. Ευαγγελινός σημείωσε ότι «από πολλές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος θα μπορούν οι επιβάτες να μεταβαίνουν στις παραλίες της περιοχής μας, όπως από τον Άνω Βόλο να φτάνουν στις Αλυκές.
Ο κ. Ευαγγελινός αναφέρθηκε και στον κοινωνικό ρόλο του Αστικού ΚΤΕΛ αναφέροντας πως ακόμη και στην περίοδο της καραντίνας, όταν όλα ήταν κλειστά, το Αστικό ΚΤΕΛ εξυπηρέτησε με δρομολόγια το επιβατικό κοινό σε όλες τις περιοχές ευρισκόμενο στο πλευρό του πολίτη.

Μείωση ΦΠΑ και τιμής
Μέχρι στιγμής το Αστικό ΚΤΕΛ δεν έχει λάβει καμία βοήθεια από το υπουργείο. «Έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση να μειωθεί ο ΦΠΑ από το 24% στο 13%. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, θα μπορέσουμε να μειώσουμε και την τιμή του εισιτηρίου. Δηλαδή από το 1,20 ευρώ να πάει στο 1,10 ευρώ για εντός πόλης και για τις περιοχές εκτός πόλης από το 1,70 ευρώ στο 1,50 ευρώ».
Όσον αφορά στα σχέδια για επέκταση των δρομολογίων και σε άλλες οδούς εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος, όπως για παράδειγμα στην οδό Ανθ. Γαζή, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, επισήμανε πως αυτά τα σχέδια λόγω της πανδημίας έχουν «παγώσει» και θα εξεταστούν μετά την υγειονομική κρίση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το