Τοπικά

Στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, στήνουν «γαλακτόδενδρο» για τις Άσπρες Πεταλούδες- Eπείγει ο ελαιοχρωματισμός σχολικών αιθουσών

Ο ελαιοχρωματισμός των αιθουσών επείγει για το 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και ήδη διερευνάται κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν και οι γονείς προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ το κόστος για την αγορά των υλικών θα καλυφθεί από τη σχολική επιτροπή.

Το σχολείο συστεγάζεται με το 1ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας σε ένα σχολικό συγκρότημα, το οποίο ανεγέρθηκε εδώ και τουλάχιστον 40 χρόνια, με αποτέλεσμα οι φθορές να είναι συνεχείς, από τη στιγμή μάλιστα που φοιτούν εκεί πάνω από 500 μαθητές.
Η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας κ. Ελένη Χατζηδημητρίου υπογράμμισε πως «στόχος μας αυτή την περίοδο είναι να προχωρήσουμε στον ελαιοχρωματισμό των εσωτερικών χώρων 14-15 αιθουσών του σχολείου. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που βάφτηκαν και χρειάζεται νέα παρέμβαση. Έχουμε επικοινωνήσει με τον Δήμο για το θέμα, αλλά μας ενημέρωσαν πως δεν υπάρχει το προσωπικό για να κάνει την παρέμβαση. Βέβαια το κόστος των υλικών μπορεί να καλυφθεί από τη σχολική επιτροπή. Για τον λόγο αυτό και εμείς διερευνούμε τις διαθέσεις των γονέων, στο κατά πόσο ενδιαφέρονται δηλαδή για να συνδράμουν εθελοντικά. Ενδεχομένως αυτό θα μπορούσε να γίνει και αν βρισκόταν ένας γονιός από κάθε τμήμα για να συνδράμει. Από την άλλη οι μαθητές ενδιαφέρονται, αλλά όμως θα πρέπει να κάνουν το μάθημά τους, γι’ αυτό απευθυνόμαστε στους γονείς».
Η διευθύντρια πρόσθεσε πως ο Δήμος θα μπορούσε να προχωρήσει σε παρεμβάσεις που αφορούν στην αποκατάσταση φθορών στους σοβάδες που είναι στην εξωτερική πλευρά του διδακτηρίου.
Στο πλαίσιο των κοινωνικών πρωτοβουλιών οι μαθητές ενόψει Χριστουγέννων θα δημιουργήσουν ένα γαλακτόδενδρο και τα γάλατα θα τα μοιράσουν στις Άσπρες Πεταλούδες, ενώ θα συγκεντρώσουν και τρόφιμα για τα προσφέρουν στο Ορφανοτροφείο.
Επίσης οι μαθητές μαζεύουν καπάκια για να τα δώσουν στο σωματείο κινητικά αναπήρων «Ιππόκαμπος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το