Τοπικά

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Σκιάθου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, το διάστημα 8 – 9 Οκτωβρίου, μετά από πρόσκληση της Ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη στο πλαίσιο της δράσης OPEN DAYS, EUROPEAN WEEK OF REGIONS AND CITIES – Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων.
Πρόκειται για μια ετήσια διοργάνωση, κατά την οποία, εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.
Είναι επίσης μια αναγνωρισμένη πλατφόρμα πολιτικής επικοινωνίας ως προς την ανάπτυξη της πολιτικής της ΕΕ για τη συνοχή, χάρη στην οποία, οι φορείς λήψης αποφάσεων ευαισθητοποιούνται σχετικά με τη σημασία των περιφερειών και των δήμων στη χάραξη πολιτικών της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων, αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δημόσια εκδήλωση τέτοιου είδους.

Ο Δήμαρχος, είχε την ευκαιρία επαφών και ενημέρωσης σε θέματα αξιοποίησης ευρωπαϊκών θεσμικών και χρηματοδοτικών μηχανισμών από την κ. Σπυράκη και αξιωματούχους της Ε.Ε., όπως και από την Ευρωβουλευτή Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στις Βρυξέλλες, με τον Δημήτρη Φατούρο, Υπεύθυνο Επικοινωνίας για Ελλάδα και Κύπρο στο Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC), με τον οποίο συζήτησε τη δυνατότητα συνεργασίας του Δήμου με τα Ηνωμένα Έθνη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και στους τρόπους με τους οποίους ο Δήμος Σκιάθου μπορεί να συμμετάσχει στην παγκόσμια προσπάθεια για την προβολή και υλοποίηση των 17 Στόχων.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με την Όλγα Φωτεινού, ανώτατο διοικητικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, για θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης που σχετίζονται με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Ιδιαίτερα επικοδομητική ήταν η συνεργασία με την Μαρία Παναγιώτου στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκπρόσωπο των Επιστημονικών Συνεργατών του Ευρωκοινοβουλίου, για πρόσβαση στην τεχνογνωσία, στους πόρους και στις δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μπορούν να ενισχύσουν και να πολλαπλασιάσουν τις δυνατότητες αποτελεσματικής προσφοράς στον τόπο.
“Οι επαφές μας προς κάθε αναγκαία κατεύθυνση θα είναι συνεχείς προκειμένου να φτάσουμε σε αποτελέσματα που θα μπορούν σαφώς να διαπιστώσουν οι συμπολίτες μας” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Σκιάθου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το