Τοπικά

Στις πλατείες βγάζουν τα τρακτέρ οι αγρότες

Σήμερα στις 7 το απόγευμα έχουν προγραμματίσει συνάντηση οι αγροτικοί σύλλογοι του Πηλίου με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας για τη συνέχιση του αγώνα που δόθηκε τους προηγούμενους μήνες.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας Θοδωρής Γεωργαδάκης ανέφερε ότι “Η κυβέρνηση έκανε πράξη το διαίρει και βασίλευε. Χαιρετίζουμε το κέρδος των συναδέλφων της Αγιάς που ήταν κάτω από τον αγώνα των συναδέλφων στο δρόμο γιατί συμμετείχαμε σε όλες τις ενέργειες και δεν υπήρξε χέρι βοήθειας”, ωστόσο διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει υπουργική δέσμευση για τους μηλοπαραγωγούς του Πηλίου πόσο θα αποζημιωθούν το στρέμμα.

Όπως πρόσθεσε “Εμείς συνεχίζουμε τους αγώνες. Μετά τη χθεσινή πανελλαδική σύσκεψη που είχαμε λήφθηκε απόφαση για τις 22 Ιανουαρίου τα τρακτέρ να βγούνε στις πλατείες. Τα προβλήματα είναι πολλά, το κόστος παραγωγής έχει φτάσει στο Θεό, οι τιμές των προϊόντων είναι εξευτελιστικές. Διεκδικούμε αναπλήρωση εισοδήματος σε μια σειρά προϊόντα που έχουν πληγεί όπως το βαμβάκι, τα μήλα,. τα κάστανα, τη βρώσιμη ελιά κ.α. προϊόντα. Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε ετοιμότητα. Διεκδικούμε αφορολόγητο πετρέλαιο όπως δίνει στους μεγαλοεφοπλιστές. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χέρι . Οι αγρότες θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε και στόχος μας είναι να καταφέρουμε τη μεγαλύτερη μαζικότητα”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το