Τοπικά

Στις κάλπες την Κυριακή οι δικηγόροι του Βόλου – Οι εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής

Στις κάλπες προσέρχονται μεθαύριο Κυριακή 26 Νοεμβρίου οι δικηγόροι του Βόλου, προκειμένου να αναδείξουν τον νέο πρόεδρο του Συλλόγου τους, καθώς και τα 14 μέλη του διοικητικού τους συμβουλίου. Μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος είναι ο κ. Χρ. Στρατηγόπουλος, ενώ για το ΔΣ οι υποψήφιοι είναι 26.

Τα ονόματα των υποψηφίων μελών του ΔΣ είναι: Γ. Αθανασάκης, Ι. Βογιατζάκης, Κ. Γούσης, Ι. Διαμαντής, Τρ. Εμμανουηλίδης, Αχ. Θεοχάρης, Όλγα Καλατζή, Ειρήνη Κάππα, Ευφροσύνη Καραβασάνη, Κ. Κλειδωνάρης, Σπ. Μαρδέλης, Ανδρομάχη Μουτσινά, Βας. Μπακαλιάνος, Μαρία Ξυφώλη, Μαρία Παναγιωτοπούλου-Τζανή, Δ. Παπαδόπουλος, Κ. Πολύζος, Λυδία Σαμαρά, Π. Σαράφης, Ελ. Σολιδάκης, Ι. Τσάτσος, Νίκη Τσιλιβίδου, Μαρία Τσιόβολου, Θ. Τσιρογιάννης, Δημ. Τσόπελας και Αγγέλα Χατζησταματίου. Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί μεθαύριο στην αίθουσα ακροατηρίου του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου Βόλου, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ. Δικαίωμα του εκλέγειν έχουν 546 μέλη του Συλλόγου.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής και πρόεδρος εκλέγεται αυτός που θα λάβει το 50% συν ένα των έγκυρων ψηφοδελτίων. Η θητεία του νέου ΔΣ θα είναι τετραετής, θα ξεκινήσει δε την 1η Ιανουαρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Η θητεία του νυν προέδρου Λάζαρου Γαϊτάνη λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2017.
Οι δικηγόροι θα στήσουν δύο κάλπες, μία για την εκλογή προέδρου και μία για την εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης θα εκλεγούν τα μέλη του ΔΣ του Λογαριασμού Αλληλεγγύης του Συλλόγου.

Στις εκλογές του 2014 είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΔΣΒ ο κ. Γαϊτάνης με ψήφους 266 έναντι 195 του Γιώργου Αθανασάκη, από τους 503 που είχαν ψηφίσει, εκ των 588 που είχαν δικαίωμα ψήφου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το