Τοπικά

Στις κάλπες σήμερα οι μηχανικοί-μέλη του ΤΕΕ

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα τα μέλη του ΤΕΕ Μαγνησίας, προκειμένου να εκλέξουν τα όργανα διοίκησής τους τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο για την περίοδο 2019 – 2021.
Σήμερα οι εγγεγραμμένοι μηχανικοί στο περιφερειακό τμήμα Μαγνησίας του ΤΕΕ είναι 2.126, καθώς έγιναν από το 2016 εγγραφές 368 μελών.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν στο κτίριο του ΤΕΕ Μαγνησίας (2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος) από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 7.00 το βράδυ, όπου θα κλείσουν οι κάλπες.
Ο αριθμός των μελών της Αντιπροσωπείας για το Τμήμα Μαγνησίας είναι 47.
Οι σταυροί προτίμησης που μπορεί να βάλει ένας ψηφοφόρος στο ψηφοδέλτιο της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ είναι για κάθε Τμήμα ή εξομοιούμενη με Τμήμα Περιφέρειας όπως το Τμήμα Νομού Μαγνησίας, είναι δύο.
Ακόμα μπορεί να βάλει και μέχρι τρεις σταυρούς προτίμησης σε υποψήφιους άλλων Περιφερειών του ίδιου συνδυασμού.
Για την Αντιπροσωπεία Τμήμα Νομού Μαγνησίας το ανώτατο όριο σταυρών προτίμησης είναι 16.

Για τα λοιπά όργανα του ΤΕΕ το ανώτατο όριο σταυρών προτίμησης ορίζεται όπως παρακάτω:
– Δύο (2) σταυροί για το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
– Τρεις (3) σταυροί για τις Επιστημονικές Επιτροπές Ειδικοτήτων που είναι οι εξής: 1) Πολιτικών Μηχανικών, 2) Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 3) Μηχανολόγων Μηχανικών, 4) Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, 5) Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, 6) Χημικών Μηχανικών, 7) Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών, 8) Ναυπηγών Μηχανικών και 9) Ηλεκτρονικών Μηχανικών, 10) Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Ανάπτυξης, 11) Μηχανικών Περιβάλλοντος, 12) Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και 13) Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.
– Τρεις (3) σταυροί για τα Πειθαρχικά Συμβούλια που εδρεύουν στην έδρα κάθε Περιφερειακού Τμήματος (Μαγνησία).

Η εκλογική διαδικασία είναι ανοιχτή σε όλους τους διπλωματούχους μηχανικούς χωρίς να απαιτείται η τακτοποίηση της συνδρομής μας προς το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ή των εισφορών μας στο ΤΜΕΔΕ.
Τα μέλη του ΤΕΕ Μαγνησίας πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το δελτίο Μέλους του ΤΕΕ ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης.
Στο ΤΕΕ Μαγνησίας θα λειτουργήσουν τέσσερα εκλογικά τμήματα, όλα στο κτίριο του τοπικού τμήματος, 2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος. Συνολικά στο ΤΕΕ Μαγνησίας θα συμμετέχουν επτά συνδυασμοί και θα διεκδικήσουν την ψήφο 101 μηχανικοί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το