Τοπικά

Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας “Θ”

ÖÏÉÔÇÔÉÊÅÓ ÅÊËÏÃÅÓ 2008 ÍÏÌÉÊÇ

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την ανάδειξη των νέων διοικητικών συμβουλίων των φοιτητικών συλλόγων. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 το απόγευμα.
Ωστόσο οι εκλογές δεν θυμίζουν σε τίποτα το κλίμα παλιότερων χρόνων. Τα πράγματα είναι πολύ υποτονικά και η αδιαφορία των φοιτητών έχει κτυπήσει «κόκκινο».
Είναι χαρακτηριστικό πως σχεδόν σε όλες τις εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων η συμμετοχή των φοιτητών ήταν πολύ μικρή. Για απαρτία ούτε ζήτημα αλλά σε πολλές περιπτώσεις οι συμμετέχοντες δεν ξεπέρασαν ούτε τους 20. Γι’ αυτό και δεν έγινε απολογισμός των παρατάξεων, ενώ μόνο του το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών για τον κάθε φοιτητικό σύλλογο.
Μέσα σε αυτό το κλίμα δεν θα είναι απίθανο η συμμετοχή φέτος των φοιτητών να πέσει ακόμη και στο 20%. Πέρυσι είχαν ψηφίσει ένας στους τέσσερις, επίσης ιστορικά χαμηλό ποσοστό συμμετοχής για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Φέτος οι παρατάξεις εκτιμούν ότι η αποχή θα αυξηθεί, αφού κυριαρχεί το γενικό κλίμα απαξίωσης.
Στο Θόλο του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου θα είναι και φέτος το επίκεντρο τω εκλογών, όπου οι παρατάξεις έχουν στήσει τα τραπεζάκια τους, ενώ σήμερα οι φοιτητές θα σχηματίζουν τα δικά τους πηγαδάκια γα την προσέλκυση ψήφων και την ανάλυση των αποτελεσμάτων.
Το Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα (ΑΦΡ) συμμετέχει με ψηφοδέλτιο και στα δώδεκα τμήματα του Πανεπιστημίου στο Βόλο, ενώ η ΔΑΠ σε έντεκα Τμήματα και η ΠΚΣ σε όλα τα Τμήματα.
Ο γραμματέας του ΑΦΡ Ζήσης Φουρκιώτης τόνισε πως καλούμε τους φοιτητές να εμπιστευτούν για πέμπτη συνεχή χρονιά το ΑΦΡ με στόχο τη δημιουργία ενός Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των φοιτητών για στέγαση, σίτιση, μόρφωση και γνώση.
Από την φοιτητική παράταξη της ΠΚΣ ο φοιτητής Κώστας Αγγελίνας τόνισε πως καλούμε τους φοιτητές να στηρίξουν με την ψήφο τους την ΠΚΣ, γιατί είναι η μόνη απάντηση στα αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Έτσι θα στείλουν και το δικό τους μήνυμα στις υπόλοιπες παρατάξεις οι οποίες έχουν την ευθύνη για την απαξίωση που βιώνει ο τόπος και για τις πολιτικές που ακολουθούνται.
Ο Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βόλου Εμμανουήλ Χατζηεμμανουήλ δήλωσε: «Εύχομαι καλή επιτυχία στους υποψήφιους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, μια οργάνωση ιστορική που φέρνει πρωτιές, καθώς οι ιδέες της κυριαρχούν στη πλειοψηφία των σχολών στην Ελλάδα. Καλή επιτυχία στους αυριανούς εκπροσώπους των διοικητικών οργάνων των συλλόγων μας. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συμμετέχει με σχηματισμούς ψηφοδελτίων σε 11 από τις 12 σχολές του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα δώσει τον αγώνα ενάντια στην απαξίωση και την συρρίκνωση του ελληνικού πανεπιστημίου».
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας Γιώργος Εμμανουηλίδης τόνισε: «Σε μια εποχή οικονομικής ασφυξίας οι φοιτητές καλούνται να δώσουν τη μάχη για να κρατήσουν ζωντανά τα ΑΕΙ της χώρας. Σήμερα ψηφίζουμε ενάντια στο ψέμα και στην επικινδυνότητα της διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ . Η φοιτητική κοινότητα μέσα από τη φωνή της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει τον πρώτο λόγο. Η φωνή μας πρέπει να είναι ο αέρας που θα δώσει ανάσα στα πανεπιστήμια και οξυγόνο στη πατρίδα μας. Η συμμετοχή και η ψήφος των φοιτητών στις σημερινές εκλογές θα είναι η απαρχή αυτού του αγώνα. Εύχομαι καλή επιτυχία στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με την ελπίδα ότι με τη συμβολή μας θα έρθουν καλύτερες ημέρες για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το