Τοπικά

Στις κάλπες οι οικονομολόγοι και στη Μαγνησία

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο οι οικονομολόγοι και στη Μαγνησία, μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Μαγνησίας, στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας (διοικητήριο), από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ταμειακά τακτοποιημένοι.
Στις εκλογές μετέχουν η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων και Συνεργαζόμενοι (ΔΗΚΙΟ-Σ) με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο του ΟΕΕ Κώστα Κόλλια και πολιτική αναφορά στη Νέα Δημοκρατία. Η ΔΗΚΙΟ-Σ είχε έρθει πρώτη και στις εκλογές του 2016 με σχεδόν 35%. Ωστόσο, αύριο θεωρείται ότι θα ανεβάσει το ποσοστό της καθώς αυτή τη φορά, δεν υπάρχουν άλλοι συνδυασμοί από τον ίδιο πολιτικό χώρο, όπως συνέβη προ τριετίας. Στην παράταξη εντάχθηκαν επίσης στελέχη τα οποία το 2016 είχαν κατέβει στις εκλογές με τον συνδυασμό «Δύναμη Οικονομολόγων».

Ισχυρή παρουσία, με πιθανότατες να διατηρήσει τη δεύτερη θέση έχει η Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (ΠΔΣΟ) με πολιτική αναφορά στο Κίνημα Αλλαγής. Πάντως, αρκετά στελέχη της αποχώρησαν και εντάχθηκαν στην παράταξη Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας, με αποτέλεσμα να διαγραφούν προ ημέρων από το ΚΙΝΑΛ. Κορμός αυτής της παράταξης είναι στελέχη προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ορισμένοι από άλλες κινήσεις της κεντροαριστεράς.
Στις εκλογές μετέχουν επίσης η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΠΚ-Ο) με πολιτική αναφορά στο ΚΚΕ, η Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία (ΑΡΣΥΟ) από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, η παράταξη Ανεξάρτητοι Οικονομολόγοι Λογιστές – Φοροτεχνικοί (ΑΙΓΑΙΟ) με στελέχη προερχόμενα κυρίως από τα Δωδεκάννησα, καθώς και οι παρατάξεις Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδος (ΑΚΙΟΕ) και Παράταξη Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων – Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ).
Για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το