Τοπικά

Στις κάλπες μετά από 3 χρόνια δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

 

Μετά από τρία χρόνια ξανά προσέρχονται στις κάλπες οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί της Μαγνησίας για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του τοπικού συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι κάλπες θα στηθούν την Τετάρτη 25 Μαΐου και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να ψηφίσουν από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα στα 3ο και 20ό Δημοτικά Βόλου. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που τη μέρα της εκλογικής διαδικασίας δεν θα είναι αργία, αλλά τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά.

Την Παρασκευή 20 Μαΐου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του Συλλόγου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Κάλπες θα στηθούν και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών που διδάσκουν εκεί.
Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα γίνει διά ζώσης με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι να εκδηλωθεί η πανδημία, οι εκλογές διεξάγονταν την Παρασκευή στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Το πρωί γινόταν η γενική συνέλευση και ακολουθούσε η ψηφοφορία. Την ημέρα εκείνη δεν πραγματοποιούνταν τα μαθήματα. Φέτος όλα θα είναι διαφορετικά, αφού πρώτον, η συνέλευση και η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικές μέρες και δεύτερον, δεν θα υπάρξει αργία.
Εκπαιδευτικοί σχολιάζοντας το μη κλείσιμο των σχολείων ανήμερα της ψηφοφορίας, εξηγούσαν πως οι τρέχουσες συνθήκες, λόγω της πανδημίας, επιβάλλουν μια αναδιαμόρφωση του προγράμματος.
Εμμέσως πλην σαφώς επισήμαναν ότι για την κοινωνία θα μπορούσε να θεωρηθεί πρόκληση η μη τέλεση των μαθημάτων λόγω των εκλογών, όταν σε πολλούς άλλους κλάδους η διαδικασία της ψηφοφορίας για τα θεσμικά τους όργανα δεν αναστέλλει τη λειτουργία της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν πριν περίπου τρεις μήνες και οι εκλογές στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας, όπου το πρωί κανονικά διεξήχθησαν τα μαθήματα και στη συνέχεια προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν.
Τώρα το ίδιο γίνεται και στις εκλογές των δασκάλων με τους εκπαιδευτικούς να σημειώνουν πως η πανδημία αλλάζει αρκετά από όσα ξέραμε.
Οι εκλογές πραγματοποιούνται σε μια περίοδο, κατά την οποία τους νηπιαγωγούς, τους δασκάλους και τους καθηγητές ειδικοτήτων τούς απασχολούν διάφορα θέματα, όπως είναι η αξιολόγηση, ενώ επί τάπητος έχει τεθεί και η ανάγκη για αύξηση του μισθού, λόγω της ακρίβειας, ο οποίος παραμένει καθηλωμένος εδώ και αρκετά χρόνια.
Στις εκλογές της 25ης Μαΐου θα αναδειχθούν και οι εκπρόσωποι για το συνέδριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το