Τοπικά

Στις κάλπες χθες οι οδοντίατροι της Μαγνησίας

Στις κάλπες προσήλθαν χθες οι οδοντίατροι του νομού Μαγνησίας για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επίσημα από την περιφέρεια Θεσσαλίας εντός ημερών.
Οι εκλογές διεξήχθησαν σε μια περίοδο, όπου το κύριο ζήτημα είναι το ασφαλιστικό που αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα για τους οδοντίατρους οι οποίοι έχουν και άλλα ανοικτά «μέτωπα» όπως η μείωση της επισκεψιμότητας, οι επιπλέον οικονομικές υποχρεώσεις προς Τράπεζες και Ταμεία.
Από τους 214 εγγεγραμμένους οδοντιάτρους ψήφισαν τελικά οι 92, δηλαδή η συμμετοχή δεν ξεπέρασε σε ποσοστό το 50%. Το γεγονός ότι μόλις ένας στους οδοντιάτρους ψήφισε, σχολίασε και η απερχόμενη πρόεδρος και υποψήφια για το Δ.Σ. κ. Κατερίνα Κλάρα που ανέφερε πως «οι εκλογές διεξήχθησαν ομαλά, αλλά περιμέναμε μεγαλύτερη συμμετοχή από τα μέλη μας για να έρθουν να ψηφίσουν. Πάντως και το επόμενο Δ.Σ. που θα αναδειχθεί, θα αγωνιστεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου, όπου αυτή την περίοδο κυριαρχεί το ασφαλιστικό».
Παράλληλα σήμερα γιορτάζεται και η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγιεινής. Επισημαίνεται πως ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας πραγματοποίησε και φέτος παρεμβάσεις πρόληψης της στοματικής υγείας σε σχολεία της Μαγνησίας. Η έμφαση δόθηκε κυρίως στα σχολεία της περιφέρειας, ενώ αντίστοιχες πρωτοβουλίες είχαν γίνει και τα προηγούμενα χρόνια στα σχολεία του Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το