Τοπικά

Στις 80 οι αιτήσεις για εννιά θέσεις φύλαξης στο Νοσοκομείο Βόλου

Στις 80 ανήλθαν οι αιτήσεις για τις εννιά θέσεις στη φύλαξη του Νοσοκομείου Βόλου που αφορούν την πρόσληψη συμβασιούχων με διάρκεια εργασίας έναν συν ένα χρόνο.
Η προθεσμία έληξε χθες και η πρόσληψη των εννιά ατόμων που θα επιλεγούν βάσει των μετρήσιμων κριτηρίων θα πραγματοποιηθεί σε λίγο καιρό. Άλλωστε η όλη διαδικασία τελεί υπό την επίβλεψη και του ΑΣΕΠ. Όπως αναφέρθηκε από το διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Δραμητινό, συνολικά 80 είναι οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από ενδιαφερόμενους για τις εννιά θέσεις στο χώρο της φύλαξης. Οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε να έχουν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια για να κάνουν αίτηση, γι’ αυτό και οι περισσότεροι έχουν εργαστεί κατά το παρελθόν σε διάφορες εταιρείες φύλαξης.

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που το Νοσοκομείο επιχειρεί να καλύψει τις ανάγκες για φύλαξη μέσα από συμβασιούχους φύλακες που θα αμείβει το ίδιο καλύπτοντας και τα απαιτούμενα ασφαλιστικά δικαιώματα στους εργαζόμενους.
Μετά από αυτή την εξέλιξη το Νοσοκομείο δεν αναμένεται να έχει εργολάβο για την φύλαξη, ενώ το ίδιο επιχειρεί να κάνει και για το ζήτημα της καθαριότητας.

Προσλήψεις στις ΤΟΜΥ

Προσλήψεις προσωπικού για δύο χρόνια στις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας οι οποίες αγγίζουν τις 2.868 πανελλαδικά. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει την Τρίτη 8η Αυγούστου 2017 και λήγει την 25η Αυγούστου 2017. Στη Μαγνησία οι προσλήψεις για τις δύο ΤΟΜΥ που αναμένεται να λειτουργήσουν, θα ανέλθουν στις 82.
Ειδικότερα η κατανομή τους έχει ως εξής: 16 θέσεις γενικής ιατρικής, 4 θέσεις παιδιατρικής, έξι θέσεις ΠΕ νοσηλευτών, 4 θέσεις ΠΕ κοινωνικών λειτουργών, οκτώ θέσεις ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, οκτώ θέσεις ΤΕ Επισκεπτριών Υγείας, οκτώ θέσεις ΤΕ Νοσηλευτών, τέσσερις θέσεις ΤΕ κοινωνικών λειτουργών, οκτώ θέσεις διοίκησης μονάδων υγείας, οκτώ θέσεις ΔΕ βοηθών νοσηλευτών, οκτώ θέσεις ΔΕ διοίκησης-γραμματείας.
Οι Τ.ΟΜ.Υ. λειτουργούν ως μονάδες οικογενειακής ιατρικής, με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και μεταξύ των επιδιωκόμενων στόχων τους είναι: η προαγωγή και αγωγή υγείας του πληθυσμού που καλύπτουν, η ανάπτυξη και εφαρμογή δράσεων αγωγής και προαγωγής της υγείας στο επίπεδο της οικογένειας, της εργασίας, των σχολικών μονάδων και γενικά σε όλο το φάσμα της κοινότητας σε συνεργασία με φορείς και δομές κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, η πρόληψη, εκτίμηση και διαχείριση κινδύνου για μεταδιδόμενα ή μη νοσήματα σε ομάδες ή άτομα του πληθυσμού σε συνεργασία με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας, η συστηματική παρακολούθηση της υγείας του πληθυσμού ευθύνης τους, η αντιμετώπιση οξέων προβλημάτων υγείας και η κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών καθώς και η ενδεχόμενη παραπομπή τους στα Κέντρα Υγείας και Μονάδες Υγείας ή στα Νοσοκομεία, η προγραμματισμένη φροντίδα ενηλίκων και παιδιών, η συνδιαχείριση με τον θεράποντα ιατρό χρόνιων ασθενών, η κατ’ οίκον φροντίδα υγείας, κατ’ οίκον νοσηλεία και κατ’ οίκον αιμοληψία σε μη δυνάμενους να μεταβούν στις οικείες τους μονάδες Π.Φ.Υ., η συμβουλευτική και υποστήριξη σε άτομα και οικογένειες, η αναγνώριση και ανίχνευση ψυχικών παθήσεων σε συνεργασία με τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας του Τομέα Ψυχικής Υγείας και αντίστοιχα η αναγνώριση και ανίχνευση περιστατικών εξαρτήσεων και παραπομπή στους αρμόδιους φορείς εξαρτήσεων, • η εκπαίδευση και καθοδήγηση ατόμων και οικογενειών για τη διαχείριση χρόνιων νοσημάτων και καταστάσεων υψηλού κινδύνου για την υγεία τους και • η συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων επιδημιολογικής επιτήρησης, επιδημιολογικών στοιχείων και δεικτών υγείας και φροντίδας του πληθυσμού ευθύνης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το