ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίθεση με μπογιές στη Βουλή

Ελλάδα

Τοπικά

Στις 8 Δεκεμβρίου ο διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών για μαθητές Λυκείων και ΕΠΑΛ της Μαγνησίας

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στα Εργαστήρια του ΕΚΦΕ Μαγνησίας η Α΄ Φάση του Διαγωνισμού Φυσικών Επιστημών EUSO 2019 όπου θα συμμετάσχουν τριμελείς ομάδες μαθητών από Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ της Μαγνησίας.

Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (European Union Science Olympiad – EUSO) είναι ο μοναδικός διαγωνισμός που οι μαθητές εξετάζονται:

· Εργαστηριακά, σε πειραματικές πρακτικές στο εργαστήριο
· Διεπιστημονικά, στη Φυσική τη Χημεία και την Βιολογία
· Ομαδοσυνεργατικά, σε τριμελείς ομάδες και όχι ως άτομα.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η προώθηση μέσα από τα ΕΚΦΕ της ένταξης του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών στη λειτουργία πειραματικών διατάξεων και τη λήψη μετρήσεων, καθώς και η χρήση της επιστημονικής μεθοδολογίας ως μέσο για την επίλυση αυθεντικών προβλημάτων της καθημερινής ζωής.

Οι ομάδες που θα προκριθούν από τον τοπικό διαγωνισμό θα συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί για τις ομάδες της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας στις Σέρρες και για τις ομάδες της Νότιας Ελλάδας στην Αθήνα, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019.
Από τον Πανελλήνιο διαγωνισμό θα επιλεγούν δύο ομάδες μαθητών και θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2019, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αλμάδα της Πορτογαλίας από 4 έως 11 Μαΐου 2019.

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό στο ΕΚΦΕ Μαγνησίας (Μ.Μερκούρη – Δοξοπούλου στο πρώην συγκρότημα του Πολυκλαδικού) τηλ. 2421064655, mail : mail@ekfe.mag.sch.gr και στην ιστοσελίδα του ΕΚΦΕ Μαγνησίας http://ekfe.mag.sch.gr/

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το