Κατηγορίες: Ελλάδα

Στις 5:30 στο Μέγαρο Μαξίμου ο Τσίπρας αποφασίζει για τον ανασχηματισμό

Στάση αναμονής από την κυβέρνηση για τα επόμενα βήματά της, αφού ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 5:30 το απόγευμα προκειμένου να έχει σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα είναι ο ανασχηματισμός, με δεδομένες τις αντικαταστάσεις των υπουργών που δεν στήριξαν την κυβέρνηση στη χθεσινή ψηφοφορία. Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχουν διαρροές για τα ονόματα των αντικαταστατών τους, ενώ οι πληροφορίες για πιθανές μετακινήσεις υπουργών σε διαφορετικά χαρτοφυλάκια είναι με το σταγονόμετρο.

Προφανώς ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του θα συζητήσουν και το πώς θα διαχειριστούν την απώλεια υποστήριξης από 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η κυβερνητική πλειοψηφία να μετρά μόλις 123 βουλευτές.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως κορυφαίος υπουργός ανέφερε χθες ότι πλέον η κατάσταση είναι οριακή. Εξάλλου, σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο, ανέφερε πως ο αριθμός των 120 θετικών ψήφων είναι το ελάχιστο πολιτικό και ηθικό όριο για την έγκριση νομοσχεδίων και για την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, γι’ αυτό και δεν είναι απίθανο να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις με τη διεξαγωγή εκλογών.

«Αν δεν είναι Σεπτέμβρης, θα είναι Οκτώβρης. Είναι πολύ πιθανές οι εκλογές, αυτό όμως θα είναι αποτέλεσμα συνολικής -και όχι μόνο από την κυβέρνηση- ενόρασης ως προς τις γενικότερες εξελίξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Παράδοση – παραλαβή Δελτίου Ατομικής Ψηφιακής Μελισσοκομικής Ταυτότητας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους ενεργούς μελισσοκόμους των…

14 Φεβρουαρίου 2024

Μαδαγασκάρη

  Με την καλή χρονιά, ο φωτογραφικός χειμώνας είναι ξανά εδώ, στο Βόλο και στην…

14 Φεβρουαρίου 2024

Θλίψη για τον θάνατο 62χρονης

Σε ηλικία 62 ετών έφυγε από τη ζωή η Παρασκευή Μυλωνά. Η κηδεία της θα…

14 Φεβρουαρίου 2024

Δικτύωση του ΚΗΦΗ Αγριάς με το Job Center

Η δικτύωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου στο χώρο του Job Center. Στη συζήτηση παρευρέθηκαν…

14 Φεβρουαρίου 2024

Αυτοκίνητο «εισέβαλε» στα επείγοντα νοσοκομείου – Νεκρός ο οδηγός, 5 τραυματίες

Toν τρόμο έσπειρε ένα αυτοκίνητο που «εισέβαλε» στα Επείγοντα ενός νοσοκομείου στο Όστιν του Τέξας…

14 Φεβρουαρίου 2024

Το σκίτσο του Αρκά για τον Άγιο Βαλεντίνο και τις… απογοητευτικές ευχές

Γεμάτη με ευχές και τρυφερότητα θα είναι η σημερινή μέρα για τα ρομαντικά ζευγάρια που…

14 Φεβρουαρίου 2024