Τοπικά

Στις 4 Μαρτίου η εκδίκαση της έφεσης 4 υπαλλήλων του Δήμου Βόλου για τα πλαστά πτυχία

Στις 4 Μαρτίου 2019 θα εκδικαστεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας η έφεση τεσσάρων υπαλλήλων του Δήμου Βόλου, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για πλαστογραφία πιστοποιητικών με σκοπό την πρόσληψή τους  στους πρώην Δήμους Βόλου και Νέας Ιωνίας.
Ειδικότερα, οι τέσσερις υπάλληλοι καταδικάστηκαν για τις αξιόποινες πράξεις:
-της πλαστογραφίας με συνολικό όφελος τους και συνολική ζημία σε βάρος του Δήμου Βόλου, που υπερβαίνουν το ποσό των 30.000 ευρώ κατ΄εξακολούθηση.
– της απάτης κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια, με συνολικό όφελος τους και συνολική ζημία σε βάρος του Δήμου Βόλου, που υπερβαίνουν το ποσό των 30.000 ευρώ κατ΄εξακολούθηση

Η υπόθεση αφορά στην προσκόμιση πλαστών πιστοποιητικών από τους τέσσερις υπαλλήλους για την πρόσληψή τους στους πρώην Δήμους Βόλου (για μία υπάλληλο) και Ν.Ιωνίας (για τους 3 υπαλλήλους).
Ο Δήμος Βόλου θα παραστεί ως πολιτική αγωγή στην εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς έχει υποστεί τόσο υλική όσο και ηθική βλάβη, όπως αναφέρεται στην εισήγηση της υπηρεσίας.

Έφεση από τον Δήμο Βόλου 

Έφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με την οποία καλείται να καταβάλλει το ποσό των 31.980 ευρώ σε ανάδοχο για έργα διαμόρφωσης του βοηθητικού γηπέδου του ΕΑΚ, θα ασκήσει ο Δήμος Βόλου. Την απόφαση έλαβε στη σημερινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ενώ αρνητικά ψήφισε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απόστολος Νάνος, ζητώντας περισσότερες διευκρινίσεις για την υπόθεση.

Η ενάγουσα είχε καταθέσει το 2012 αγωγή κατά του Δήμου Βόλου ζητώντας να της καταβάλει το ποσό των 31.980 ευρώ για την εκτέλεση έργου διαμόρφωσης του χώρου στο βοηθητικό γήπεδο του ΕΑΚ Βόλου. Η αγωγή συζητήθηκε στις 30-11-2017. Επί της αγωγής εκδόθηκε απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου στις 5 Φεβρουαρίου 2019, με την οποία ο Δήμος Βόλου υποχρεώνεται να καταβάλλει στην ενάγουσα το ποσό που ζητά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το