Ελλάδα

Στις 3,5 ώρες η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο τέλος του 2017

treno
Eως την άνοιξη του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί το τμήμα Τιθορέα – Λιανοκλάδι της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων, ενώ έως το τέλος της ίδιας χρονιάς θα έχει ολοκληρωθεί και το τμήμα από το Λιανοκλάδι έως τον Δομοκό, με την παράδοση του οποίου ο χρόνος της σιδηροδρομικής μετακίνησης από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη θα μειωθεί στις 3,5 ώρες.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΡΓΟΣΕ, κλιμάκιο της οποίας με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Θάνο Βούρδα, επιθεωρεί τα έργα στην περιοχή συμπεριλαμβανομένων και των σηράγγων.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο εργοτάξιο της Τιθορέας καθορίστηκαν όλα τα χρονοδιαγράμματα που αφορούν την εξέλιξη του έργου.
Η διάρκεια
Με την ολοκλήρωση η διαδρομή Αθήνα – Λιανοκλάδι θα διαρκεί έως 90 λεπτά, η διαδρομή Αθήνα – Δομοκός έως 108 λεπτά, ενώ η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη δεν θα ξεπερνά τις 3,5 ώρες.
Επίσης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, συζητήθηκε η εξέλιξη των έργων και παρουσιάστηκε η μελέτη του αναδόχου για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λιανοκλαδίου.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το