Τοπικά

Στις 29 Απριλίου ο 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου – 81χρονος από την Κύπρο θα τρέχει τα 21,1 χιλιόμετρα

Πέντε εβδομάδες μένουν για τον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου όπως και τον παράλληλο 24ο Δρόμο Υγείας που θα γίνει το Σάββατο 29 Απριλίου.

 

Νέες εγγραφές έρχονται ασταμάτητα από όλα τα μέρη της Ελλάδας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική στιγμή θα αποτελέσει η συμμετοχή μεγάλης αποστολής που θα έρθει από τη Κύπρο. Η ομάδα θα φιλοξενηθεί στον Βόλο με πρωτοβουλία της διοργάνωσης. Θα γίνει επίσης αδελφοποίηση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου με το σωματείο Ευ Ζην, σε ξεχωριστή εκδήλωση που θα γίνει τη προηγούμενη μέρα του αγώνα.


Ιστορία έχει γράψει στη Μεγαλόνησο ο Ανδρέας Παμπακάς. Είναι 81 ετών και επί δεκαετίες μετέχει σε αναρίθμητους αγώνες δρόμου στη Κύπρο και την Ευρώπη. Ο επόμενος σταθμός του θα είναι ο Βόλος καθώς θα έρθει με τη Κυπριακή αποστολή, και θα τρέξει τα 21,1 χιλιόμετρα στον Ημιμιαραθώνιο. Ο Ανδρέας Παμπακάς δίνει το καλύτερο παράδειγμα σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Σε πρόσφατη συνέντευξη δήλωσε τα εξής: Άργησα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσει κάποιος να τρέχει. Άλλα αθλήματα έχουν ημερομηνία λήξης, αλλά το τρέξιμο ουδέποτε. Σε όποια ηλικία και να είσαι, μπορείς να τρέξεις. Έτσι στις 28-29 Απριλίου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τον δρομέα-φαινόμενο.
Παράλληλα με τον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου θα διεξαχθεί και ο 24ος Δρόμος Υγείας απόστασης 5 χιλιομέτρων. Οι μικροί μας φίλοι θα τρέξουν και αυτοί τον δικό τους αγώνα των 500 μέτρων. Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου μαζί με την Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) και τη Περιφέρεια Θεσσαλίας με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και όλων των φορέων. Για άλλη μια φορά το σύνθημα είναι «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ». Εκατοντάδες δρομείς θα έρθουν οικογενειακώς από όλη την Ελλάδα συνδυάζοντας τη συμμετοχή τους με το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, με συνέπεια η Μαγνησία να ωφεληθεί στο μέγιστο από τον αθλητικό τουρισμό.

Στο σάιτ του αγώνα http://www.voloshalfmarathon.gr/ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τη πλήρη προκήρυξη, καθώς και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή στον Ημιμαραθώνιο ή τον Δρόμο Υγείας που προσφέρεται για συμμετοχή σε όλη την οικογένεια. Στο facebook δημιουργήθηκε το ανάλογο event για τον αγώνα: https://www.facebook.com/events/1240915415985881/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες και για τους τρεις αγώνες:24210 71770 κ. Κώστας Κυριαζής.24210 23523 κ.Τρύφωνος Σπύρος κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη στον Βόλο.

Συμμετοχές από τον ΣΔΥ Βόλου κα αυτή τη βδομάδα

Αμείωτα συνέχισαν τις συμετοχές τους σε αγώνες οι αθλητές του ΣΔΥΒ και τη Κυριακή 19 Μαρτίου. Τη προσεχή Κυριακή θα υπάρξει συμμετοχή με περισσότερους από 30 δρομείς στο Run Greece Λάρισας, ενώ μια βδομάδα μετά άλλοι τόσοι θα τρέξουν στον Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος και τους παράλληλους αγώνες.
20.000 δρομείς από όλο τον κόσμο έδωσαν το παρόν στη μεγάλη ανοιξιάτικη γιορτή της Αθήνας, τον 6ο Ημιμαραθώνιο της πόλης.

Πέντε ήταν οι αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου που συμμετείχαν. Τον ημιμαραθώνιο τερμάτισε ο Γιάννης Σημαντήρας, ο Δημήτρης Κοτσίλιος (νέο ατομικό ρεκόρ και για πρώτη φορά κάτω από τις 2 ώρες), Κωνσταντίνα Μπρατάνη. Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων έτρεξε ο Στράτος Συμεωνίδης (2ος άνω των 60 ετών), και ο Στέργιος Κουσκουρίδας.
Ο 11ος Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού – Limassol Marathon 2017 έγινε το πρωί με συμμετοχή χιλιάδων αθλητών. Την 5η θέση στις γυναίκες στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων κατέκτησε η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου Ελένη Πρατσή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το