Τοπικά

Στις 28 Ιουνίου οι εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών στο πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου

 

Τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση των εισαγωγικών εξετάσεων στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου, το οποίο από Σεπτέμβριο θα λειτουργεί ως πρότυπο, άρχισε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Ήδη παραλήφθηκαν τα τετράδια με τις ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντήσουν οι μαθητές, ενώ ορίστηκαν και επιτηρητές.
Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις ανέρχονται στους 152 και οι προσφερόμενες θέσεις είναι 104. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου τη Δευτέρα 28 Ιουνίου.
Ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Βόλου κ. Απόστολος Ζαχαρός ανέφερε πως «οι εξετάσεις στο πρότυπο 2ο Γυμνάσιο Βόλου θα διεξαχθούν στις 10 το πρωί της Δευτέρας 28ης Ιουνίου. Οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο από τις 9 το πρωί. Επίσης για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να ενημερωθούν από το ιστολόγιο του 2ου Γυμνασίου Βόλου».
Για τη διεξαγωγή των εξετάσεων θα ενεργοποιηθεί και αρμόδια επιτροπή.
Με Υπουργική Απόφαση ορίζεται ότι η εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στην Α’ τάξη των πρότυπων Γυμνασίων και μη συνδεδεμένων πρότυπων Λυκείων για το σχολικό έτος 2021-2022 πραγματοποιείται με τεστ δεξιοτήτων ερωτήσεων κλειστού τύπου-πολλαπλής επιλογής σε κατανόηση κειμένων Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικά.
Οι υποψήφιοι δεν απαιτείται να μελετήσουν πρόσθετη ύλη για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στη δοκιμασία, καθώς αντικείμενό της είναι γνώσεις που έχουν αφομοιώσει από τη φοίτησή τους στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο, αντίστοιχα. Η διάρκεια των εξετάσεων θα είναι δυόμιση ώρες για το Γυμνάσιο και τρεις ώρες για το Λύκειο και θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις των Πρότυπων Γυμνασίων και Λυκείων, σε όμορα σχολεία ή άλλους κατάλληλους χώρους, που ορίζονται ως εξεταστικά κέντρα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το