Τοπικά

Στις 250 οι εγγεγραμμένες ως μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς

Στις 250 ανέρχονται οι αγρότισσες που είναι εγγεγραμμένες στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και οι οποίες προσφέρουν σημαντικά στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος στην περιοχή.
Η υφυπουργός οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου στον χαιρετισμό της είπε πως «η γυναίκα αγρότισσα είναι πολύ πιο σημαντική και από οποιαδήποτε άλλη εργαζόμενη γυναίκα. Γιατί έχει πάρα πολλά να κάνει και η δουλειά της δεν φαίνεται στο σπίτι, όπου πολλές φορές είναι επίσης αγροτική. Άρα έχει έναν πολλαπλό ρόλο».
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Αντώνης Λάσκος επισήμανε πως «οι γυναίκες βοηθούν σημαντικά την περιοχή στην εξέλιξη της αγροτικής παραγωγής. Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό από τα 800 μέλη, οι 250 είναι γυναίκες.
«Τις γυναίκες τις έχουμε δίπλα μας, τις προστατεύουμε και έχουν τον δικό τους ρόλο στην αγροτική οικογένεια» κατέληξε.
Χαιρετισμό στη χθεσινή εκδήλωση εκφώνησε και ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης που σημείωσε τη συμβολή των γυναικών στην ανάπτυξη της περιοχής, ενώ παρούσα ήταν και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Σαμαρά, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βασίλης Χατζόπουλος.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας
Για δύο νομοσχέδια που έχουν εκπονηθεί και θα κατατεθούν από την κυβέρνηση και τα οποία θα ενισχύσουν τη θέση της γυναίκας αναφέρθηκε η γενική γραμματέας ισότητας των δύο φύλων του υπουργείου Εσωτερικών κ. Φωτεινή Κούβελα που ανέφερε μεταξύ άλλων πως «μέσα στην κρίση οι ανισότητες μεταξύ γυναικών και ανδρών στην εργασία και αλλού έχουν διευρυνθεί. Η ανεργία είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες, ιδίως στις νέες κοπέλες, έχουμε το φαινόμενο εγκύων γυναικών, ενώ οι γυναίκες λείπουν σε εκκωφαντικό βαθμό από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Με το νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στις βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές από το 1/3 που ήταν οι γυναίκες ως υποψήφιες στην ποσόστωση, το αυξάνουμε στο 40%. Επίσης διευθύνουμε τον χρόνο λειτουργίας των συμβουλευτικών κέντρων για τις κακοποιημένες γυναίκες. Γενικότερα έχουμε χαράξει ένα εθνικό σχέδιο με έξι στρατηγικούς στόχους, την εργασία, τη βία, την παιδεία, τα ΜΜΕ-πολιτισμό, τον αγροτικό τομέα και την ισόρροπη εκπροσώπηση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το