Τοπικά

Στις 24 Μαΐου η δίκη Καντόλα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων – Πολιτική αγωγή ο Δήμος Βόλου

Ομόφωνα αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου η δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής την οποία θα καταθέσει ο Δήμος στη δίκη του π. δημάρχου Αισωνίας Δ. Καντόλα. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας ο Δ.Καντόλας παραπέμφθηκε στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας με την ιδιότητά του ως δημάρχου του τέως Δήμου Αισωνίας Μαγνησίας, για να δικαστεί ως υπαίτιος για το αδίκημα της απιστίας.
Σημειώνεται πως με την αριθμό 458/2015 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας, ο Δημήτριος Καντόλας κρίθηκε ένοχος και κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση, της οποίας η συζήτηση ορίσθηκε στις 24 Μαΐου, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Ομόφωνα αποφασίστηκε επίσης από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ο Δήμος Βόλου να δηλώσει πολιτική αγωγή και κατά δύο δημοτικών συμβούλων του πρώην «Δήμου Αισωνίας», οι οποίοι με το με αριθμό 70/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου και την ιδιότητα του μέλους της επιτροπής παραλαβής έργων μέχρι του ποσού των 5.869,41 ευρώ, για να δικαστούν, ως υπαίτιοι του ότι από κοινού με πρόθεση παρείχαν άμεση συνδρομή στον άλλοτε δήμαρχο, Δημήτριο Καντόλα, κατά την διάρκεια της πράξης και στην εκτέλεση της κύριας πράξης της απιστίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το