Τοπικά

Στις 21.586 € το κόστος των ζωοτροφών για τα αδέσποτα – Ξανά το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Δημοτικό Συμβούλιο 1

Την ανάκληση προηγούμενης απόφασης σε σχέση τον διαγωνισμό προμήθειας ζωοτροφών για τα αδέσποτα και λήψη νέας απόφασης, εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας η δημοτική αρχή Βόλου. Σημειώνεται ότι η προηγούμενη απόφαση ελέγχεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση μετά από ένσταση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος των «Δρόμων Συνεργασίας» Αλ. Δούρας και, μάλιστα, στελέχη της Αποκεντρωμένης έχουν ήδη απευθυνθεί στο Δήμο Βόλου, στο πλαίσιο του ελέγχου, ζητώντας περισσότερα στοιχεία και εξηγήσεις.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι επίκειται η αποδοχή ή η απόρριψη της ενστάσεως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η Δημοτική Αρχή εισάγει εκ νέου το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με μικρές τροποποιήσεις. Το παράδοξο έγκειται στο γεγονός ότι ενώ, σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση, η διενέργεια του διαγωνισμού αφορούσε την προμήθεια ζωοτροφών για τη σίτιση περίπου 300 αδέσποτων ζώων στη Δημοτική Ενότητα Βόλου, με δαπάνη 30.000 ευρώ έως το τέλος του 2015, αυτή τη φορά η εισήγηση αναφέρεται στην προμήθεια ζωοοτροφών για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Βόλου, με νέο ενδεικτικό προϋπολογισμό 21.586,50 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, η αναμόρφωση της δαπάνης αποδίδεται στην αλλαγή του συντελεστή ΦΠΑ από 13% σε 23%. Επίσης, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, οι ζωοτροφές θα χορηγηθούν στο καταφύγιο του Δήμου, στο οποίο φιλοξενούνται περίπου 50 σκύλοι καθώς και για την διατροφή περίπου 250 αδέσποτων ενήλικων σκύλων, για τα οποία είναι υπεύθυνος ο Δήμος. Οι ζωοτροφές που θα προμηθευτεί ο Δήμος αφορούν 27.000 κιλά κροκέτα συντήρησης για ενήλικους σκύλους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δούρας είχε χαρακτηρίσει την προηγούμενη απόφαση εξόφθαλμη περίπτωση διασπάθισης δημοσίου χρήματος και με την ένστασή του υποστήριζε ότι «ο Δήμος Βόλου πρέπει να προμηθευτεί σκυλοτροφές μόνο για σαράντα (40) ζώα έως πενήντα (50) το πολύ αδέσποτα που φιλοξενούνται στο δημοτικό καταφύγιο. Συνεπώς, το δημοτικό συμβούλιο έπρεπε να αποφασίσει την προμήθεια ζωοτροφών για τη σίτιση πενήντα (50) αδέσποτων ζώων Δ.Ε. Δ. Βόλου συνολικής δαπάνης «5.000» ευρώ και όχι συνολικής δαπάνης «30.000» ευρώ που αποφασίστηκε. Πρέπει να επισημανθεί ότι η Δημοτική Αρχή επανειλημμένα έχει διακηρύξει ότι «έχει μαντρώσει τα αδέσποτα». Επομένως, ουδεμία πραγματική ανάγκη υφίσταται για προμήθεια ζωοτροφών επιπλέον ποσού «25.000» ευρώ, για δήθεν σίτιση με ευθύνη του Δήμου άλλων διακοσίων πενήντα (250) αδέσποτων σκύλων στην Δημοτική Ενότητα Βόλου. Τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο Δήμος δεν έχει τοποθετήσει ταϊστρες και ποτίστρες αδέσποτων σκύλων σε οποιοδήποτε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο της Δημοτικής Ενότητας Βόλου στην οποία αποκλειστικά αναφέρεται η προσβαλλόμενη απόφαση αλλά ούτε στις λοιπές Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το