Τοπικά

Στις 20.30 η διαδικτυακή εκδήλωση για την καύση σκουπιδιών

Σήμερα Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί «διαδικτυακή εκδήλωση με τη συμμετοχή πολιτών που μετέχουν σε τρία κινήματα και συγκεκριμένα ενάντια: στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε βουνά και νησιά και στην καύση σκουπιδιών σε τσιμεντοβιομηχανίες.

Κινήματα έχουν αναπτυχθεί τελευταία για την απόκρουση αυτών των δραστηριοτήτων. Ανάμεσα σε αυτά είναι:
Η πολύχρονη και έντονη προσπάθεια των κατοίκων της Χαλκιδικής για να σταματήσει η καταστροφή της περιοχής αυτής από τις δραστηριότητες της μεταλλευτικής εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ».

Σε πολλές περιοχές της χώρας υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις με αφορμή την προσπάθεια εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε βουνά και νησιά, ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές.

Με αρχή την άδεια καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι και το Βόλο, η δραστηριότητα αυτή επεκτάθηκε στον Τιτάνα στη Θεσσαλονίκη, ενώ ετοιμάζονται και άλλα τσιμεντάδικα να κάνουν το ίδιο. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) που αντί ανακύκλωσης κλπ. επιλέγει την καύση.

Την εκδήλωση οργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Ιερισσού (ΣΦΠΙ) και τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παρακολουθήσουν ζωντανά στη σελίδα του ΣΦΠΙ στο facebook: https://www.facebook.com/syllgosperivallontosierissou/

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το