Οικονομία

Στις 20.00 ξεκινούν οι συνταντήσεις με τους Θεσμούς

tsakalwtos

Στις 20:00, και όχι στις 17:00 όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, θα ξεκινήσουν οι σημερινές συναντήσεις των υπουργών Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους επικεφαλής των Θεσμών.

Ο χθεσινός γύρος διαπραγματεύσεων ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 3 σήμερα τα ξημερώματα.

Εξερχόμενος του ξενοδοχείου στο οποίο γίνονται οι συναντήσεις ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξος ότι ως τα χαράματα της Δευτέρας θα υπάρχει συμφωνία Ελλάδας – δανειστών σε δύο κείμενα που θα έχει μάλιστα μαζί του στην Ουάσιγκτον στη σύνοδο του ΔΝΤ.

«Είχαμε πρόοδο σε σχεδόν όλα τα ζητήματα και όλοι έχουν κρατήσει κάποια θέματα για αύριο (σσ σήμερα), το πολύ έως τα χαράματα της Δευτέρας», είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι υπήρξε πρόοδος στο ασφαλιστικό και στο τελευταίο τμήμα των δημοσιονομικών μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και μετά από 10 και πλέον ώρες διαβουλεύσεων το Σάββατο, φαίνεται πως οι δανειστές έβγαλαν «κόκκινη κάρτα» στη συμβιβαστική πρόταση της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια και επιμένουν σε μεγάλες περικοπές των επικουρικών συντάξεων. Διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχουν επίσης και στα φορολογικά μέτρα.

Νωρίτερα το Σάββατο υψηλόβαθμος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου είχε αναφέρει ότι μεταξύ των θεμάτων συζήτησης για την αναζήτηση εσόδων για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού έως το 2018, ύψους 5,4 δισ. ευρώ, ήταν και η νέα φορολογική επιβάρυνση στα τσιγάρα και τα άλλα καπνικά προϊόντα.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το