Τοπικά

Στις 19 Οκτωβρίου η δίκη του Δημ. Καντόλα για απιστία

kantolas

Αναβολή για τις 19 Οκτωβρίου έλαβε σήμερα η δίκη του πρώην δημάρχου Αισωνίας Δημήτρη Καντόλα, ένας δημοτικού σύμβουλου του πρώην δήμου Αισωνίας, ως μέλος της επιτροπής παραλαβής έργων, αλλά και τριών υπάλληλων, που υποστήριξαν ότι λάμβαναν εντολές από τον Δ. Καντόλα για την υπόθεση απιστίας κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δήμου.
Το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Λάρισας, αποφάσισε την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης αφού δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ο πρώην ταμίας του Δήμου Αισωνίας λόγω ασθενείας.
Σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, ο Δ.Καντόλας ανέθεσε στον εργολάβο Σ. Κοντογιώργη να εκτελέσει 7 έργα στον Δήμο, με απευθείας ανάθεση, παρότι η δημαρχιακή επιτροπή του Δήμου είχε αποφασίσει να εκτελεστούν τα έργα από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Τα ιδιωτικά συμφωνητικά ήταν χωρίς ημερομηνία και δεν ανέφεραν ούτε τις συγκεκριμένες εργασίας που θα εκτελούνταν, ούτε τα υλικά που θα χρησιμοποιούνταν.
Στο μεταξύ ο εργολάβος ήταν “φάντασμα”. Σύμφωνα με το βούλευμα δεν ήταν εγγεγραμμένος ούτε στο μητρώο εργοδοτών του ΙΚΑ για την εκτέλεση οικοδομικών έργων, ούτε υπήρχαν εγγραφές στο μητρώο ασφαλισμένων του ΙΚΑ με το ιστορικό του.
Ο εργολάβος όχι μόνον ήταν επαγγελματίας κατ” όνομα, αλλά σύμφωνα με το βούλευμα δεν πραγματοποίησε τα έργα και δεν προμηθεύτηκε το 2010 τα απαραίτητα οικοδομικά υλικά από καμία επιχείρηση, ενώ “κατά το χρόνο σύναψης, εκτέλεσης και πληρωμής των επίδικων συμβάσεων ήταν και παραμένει καταζητούμενος”.Το ΣΔΟΕ ανακάλυψε ότι τις ημερομηνίες που φερόταν να υπογράφει συμβάσεις με το Δήμο Αισωνίας, ήταν φυλακή.
Ο Κοντογιώργης εξέδωσε και ο πρώην Δήμος Αισωνίας πλήρωσε 13 τιμολόγια αθεώρητα από την εφορία, που αποδείχτηκε ότι ήταν πλαστά και εικονικά.
Ο πρώην Δήμος Αισωνίας τα εξόφλησε μάλιστα με μετρητά και όχι με δίγραμμη επιταγή, κατά παράβαση του Νόμου και χωρίς ο εργολάβος να προσκομίσει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης, αλλά και χωρίς ο δήμαρχος να εκδώσει βεβαίωση παρακολούθησης του έργου. Επίσης ο Δήμος καταχώρησε τις πράξεις στα βιβλία του.
Το ποσό των 55.118,28 ευρώ προστίθεται στο έλλειμμα που κληρονόμησε ο πρώην Δήμος Αισωνίας στον Δήμο Βόλου, στον οποίο εντάχθηκε.
Ο Κοντογιώργης, ο οποίος παραπέμπεται με το βούλευμα να δικαστεί για ηθική αυτουργία σε απιστία και ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, ακόμη καταζητείται. Αύριο δικάζονται και ο δήμος θα παραστεί ως πολιτική αγωγή, ένας δημοτικός σύμβουλος του πρώην δήμου Αισωνίας, ως μέλος της επιτροπής παραλαβής έργων, αλλά και οι τρεις υπάλληλοι, που υποστήριξαν ότι λάμβαναν εντολές από τον Δ. Καντόλα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το