Τοπικά

Στις 19 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων- Η εισαγγελία απέρριψε αίτημα του Μπέου

Ξεκίνησε στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων η εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας της υπόθεσης των στημένων αγώνων του 2011, γνωστή και ως «Koriopolis», με βασικό κατηγορούμενο τον Αχιλλέα Μπέο που κατηγορείται για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.  Μόνο όμως τρεις μάρτυρες εξετάστηκαν σήμερα στη δίκη του Koriopolis λόγω…παγετού!
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων διέκοψε εσπευσμένα για τις 19/1, καθώς η μεγαλύτερη δικαστική αίθουσα της χώρας, η αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών, ήταν τόσο παγωμένη που οι παράγοντες της δίκης φορούσαν παλτά και γάντια!
Πρόλαβαν να καταθέσουν δύο αστυνομικοί και ένας υπάλληλος του ΣΔΟΕ. Αρχικά κατέθεσαν δύο αστυνομικοί. Ο πρώτος είχε κάνει τις έρευνες στην οικεία του Αχιλλέα Μπέου, με τον σε αργία δήμαρχο να του λέει: «Τι βρήκατε; Το λάπτοπ της κόρης μου και 17.000 δολάρια» και τον αστυνομικό να το επιβεβαιώνει. Ο δεύτερος ήταν αστυνομικός του τμήματος Παλαιού Φαλήρου και είχε δεχτεί ανώνυμες καταγγελίες για τους Ζαβαντία, Καρακούλια και Δημόπουλο που αφορούσαν στημένα παιχνίδια και παράνομο στοιχηματισμό. Τρίτος μάρτυρας κατέθεσε ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ, κ. Βαλαβάνης, σχετικά με τις έρευνες που έκανε η υπηρεσία του στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις καταθέσεις των κατηγορουμένων, σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Στο ξεκίνημα τις διαδικασίας ο Αχιλλέας Μπέος είπε προς την έδρα ότι έχει απομαγνητοφωνηθεί μόνο το 20% των συνομιλιών που κατέγραφε η ΕΥΠ και ζήτησε να απομαγνητοφωνηθούν και οι υπόλοιπες. Όπως αναφέρει το dikisports.gr «Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία του Koriopolis o Αχ.Μπέος επανέφερε το αίτημα του για την απομαγνητοφώνηση όλων των cd. Έθεσε θέμα πως εξετάζονται μάρτυρες χωρίς να έχει αποφανθεί το δικαστήριο επί του αιτήματος του. Πάντως, ήδη η εισαγγελέας της έδρας έκανε αρνητική πρόταση». Η πολύκροτη δίκη θα συνεχιστεί στις 19 Ιανουαρίου με τους επόμενους μάρτυρες κατηγορίας, μεταξύ των οποίων θα είναι και δημοσιογράφοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το