Ελλάδα

Στις 17 Ιουλίου η ορκωµοσία της νέας Βουλής

Ευχαριστίες αντάλλαξαν χθες ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, και ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης, κατά την παράδοση των αποτελεσµάτων των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε γνωστό ότι η ορκωµοσία της νέας Βουλής θα γίνει στις 17 Ιουλίου και την ίδια ή την επόµενη µέρα θα ακολουθήσει η εκλογή του νέου προεδρείου της Βουλής, προκειµένου να ξεκινήσει κανονικά η 18η κοινοβουλευτική περίοδος.

Ο Νίκος Βούτσης ευχαρίστησε τον κ. Ρουπακιώτη για «την τήρηση όλης της διαδικασίας, η οποία έγινε µε τρόπο που δεν υπήρξε από καµία πλευρά σκιά». Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών από την πλευρά του παρέδωσε τα συγκεντρωτικά αποτελέσµατα και εξήγησε ότι αποµένει η καταµέτρηση των σταυρών προτίµησης στους διάφορους υποψηφίους. Ενηµέρωσε επίσης για το περιστατικό σε εκλογικό τµήµα των Εξαρχείων, όπου εκλάπη η κάλπη και η διαδικασία θα επαναληφθεί την επόµενη Κυριακή.

Ο κ. Ρουπακιώτης χρησιµοποίησε ιδιαιτέρως επαινετικά λόγια για το έργο του απερχόµενου προέδρου της Βουλής ζητώντας «να καταγραφούν κατά λέξη». Είπε χαρακτηριστικά: «Θα σας παρακαλέσω, κύριε πρόεδρε, να µην εκλάβετε ως εκδούλευση προς το πρόσωπό σας την τιµή µε την οποία σας περιβάλλω, και όσο δύναµαι και µιας και επικοινωνώ µε την κοινωνία και ασκώ ενεργά το επάγγελµά µου και όχι µόνο αυτό, και την τιµή µε την οποία σας περιβάλλει όλη η ελληνική κοινωνία για τον άψογο τρόπο µε τον οποίο ασκήσατε τα καθήκοντά σας».

Αποτελέσµατα
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Βουλής µετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου επέδωσε στον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας τα αποτελέσµατα των εθνικών εκλογών. Και εκεί η στιχοµυθία ήταν εξίσου φιλοφρονητική για τον άψογο τρόπο λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ∆ηµοκρατίας. «Τέτοιες ώρες να το θυµόµαστε, γιατί η ∆ηµοκρατία, το ξέρετε, είναι ένα αγαθό που πρέπει να το προστατεύουµε πάντοτε. Και, κυρίως, όσοι και λόγω ηλικίας έχουµε βιώσει παλιές πικρές εµπειρίες, όπου η ∆ηµοκρατία ήταν ζητούµενο» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το