Τοπικά

Στις 14 Ιανουαρίου αρχίζουν τα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας του Βόλου

Αμέσως μετά τις γιορτές, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου και ώρα 5 μ.μ. αρχίζουν ξανά τα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας του Βόλου, στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78 – κτίριο Ματσάγγου). Οι εγγραφές γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος: https://astronomos.gr/school/.
Τα μαθήματα διεξάγονται από 12 δόκιμους καθηγητές της Εταιρείας και κατανέμονται σε τρεις τάξεις. Στην Α’ Τάξη μπορούν να εγγραφούν μαθητές και μαθήτριες της Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και όλων των τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου. Στη Β’ Τάξη μπορούν να εγγραφούν μαθητές και μαθήτριες που παρακολούθησαν τα μαθήματα της Α’ Τάξης κατά την περασμένη χρονιά και έλαβαν τον ανάλογο τίτλο προαγωγής. Στη Γ’ Τάξη μπορούν να εγγραφούν μαθητές και μαθήτριες που τελείωσαν επιτυχώς, έστω και διαδικτυακά, τις δύο προηγούμενες τάξεις.
Στην Α’ Τάξη σπουδών διδάσκεται το Ηλιακό μας Σύστημα (Ήλιος, Σελήνη, πλανήτες, μετέωρα, αστεροειδείς κ.λπ.). Στη Β’ Τάξη διδάσκονται οι αστέρες, οι γαλαξίες, το Σύμπαν, η ουράνια σφαίρα και τα τηλεσκόπια. Στη Γ’ Τάξη διδάσκονται η διαστημική και οι νέες αστρονομικές θεωρίες και ανακαλύψεις.
Τα μαθήματα διδάσκουν καθηγητές με πλούσια εκπαιδευτική και αστρονομική εμπειρία, συνεπικουρούμενοι και από άλλα στελέχη της Εταιρείας. Τα μαθήματα πλαισιώνονται και με εργαστήρια, διερευνητικές εργασίες (projects), αστροβραδιές στον Άγιο Στέφανο, βιντεοπροβολές, animation, κατασκευές, γενικές ομιλίες κ.λπ.
Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν το Σάββατο του Λαζάρου, 8 Απριλίου. Την τελευταία ημέρα των μαθημάτων επιδίδονται στους μαθητές της Α’ και Β’ τάξης οι τίτλοι των σπουδών τους, ενώ στους μαθητές της Γ’ Τάξης επιδίδεται ο απολυτήριος τίτλος των τριετών σπουδών τους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος: www.astronomos.gr.
Πληροφορίες δίνονται ακόμη στα τηλέφωνα της Εταιρείας: 2421051061 & 6944535455 και στο e-mail της Εταιρείας: [email protected]/.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το