Τοπικά

Στηρίζει τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας από τη Λάρισα ο Κ. Αγοραστός

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΟΥΣΑ

Την αμέριστη στήριξη της περιφέρειας στο εγχείρημα του δήμου Λαρισαίων για τη διεκδίκηση του τίτλου της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης» για το 2021, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Δημήτρη Τάχο και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Πάνο Σάπκα.

Μετά το πέρας των επαφών, ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε εκτενώς στην έμπρακτη στήριξη που δίνει η περιφέρεια Θεσσαλίας στην προσπάθεια της πόλης της Λάρισας, υπενθυμίζοντας πως στη νέα προγραμματική περίοδο έχει σχεδιαστεί και ενταχθεί το έργο των «δρόμων πολιτισμού» δηλαδή της ενοποίησης των αρχαίων θεάτρων της περιοχής, αλλά και το έργο της «αστικής ανάπλασης της πόλης της Λάρισας». Στόχος αυτών των προσπαθειών κατά τον περιφερειάρχη, είναι να δημιουργηθεί «ένας σωστός φάκελος με τεχνοκρατική επάρκεια» ο οποίος θα δώσει στη Λάρισα τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης».
Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης τόνισε ότι ήταν μια γόνιμη συνάντηση, κατά την οποία συζητήθηκε το σχέδιο του Δήμου, η μεγάλη υπόθεση του τίτλου που η Λάρισα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει, με έναν σχεδιασμό έργων και έναν σχεδιασμό προγράμματος που πραγματικά μπορεί να κάνει τη διαφορά, ώστε η Λάρισα να είναι η πόλη της Ελλάδας η οποία θα κερδίσει τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας για το 2021.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το