Αθλητισμός

Στηρίζεται και προχωρά η πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου για αναδιάρθρωση

Πολύ δύσκολα θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, καθώς και αυτό της Σούπερ Λιγκ 2, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις των παραγόντων των ομάδων. Αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο στη Σούπερ Λιγκ 2, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τις ομάδες να αποφασίζουν για το μέλλον του πρωταθλήματος.
Αν ληφθεί απόφαση για οριστική διακοπή της Σούπερ Λιγκ 2, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, πως δεν θα συνεχιστεί ούτε το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Το διοικητικό συμβούλιο θα απασχολήσει και το θέμα της αναδιάρθρωσης. Από τη στιγμή που η πρόταση των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ στάλθηκε, όπως ανέφερε επίσημα ο Ολυμπιακός Βόλου, στον πρόεδρο της Ένωσης, Λεωνίδα Λεουτσάκο (υπερψηφίστηκε με 11 «ναι» και τρία «όχι»), θα γίνει μια πρώτη συζήτηση με τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2. Η πρόταση έχει φτάσει και στα χέρια του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ όπως τόνισε πρόσφατα με δηλώσεις του ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, έχει κατατεθεί και στον κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος δεσμεύτηκε να ενημερώσει πλήρως τον πρωθυπουργό. Επίσης, υπήρξε τηλεδιάσκεψη αρκετών βουλευτών της κυβέρνησης για το θέμα και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τουλάχιστον 40 βουλευτές τάσσονται υπέρ μιας νέας αναδιάρθρωσης των κατηγοριών και στην προκειμένη περίπτωση, η Σούπερ Λιγκ 2 τη νέα χρονιά να αποτελείται από 32 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους (Βορρά-Νότο), όπως προβλέπει η πρόταση των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ. Η πρόταση έχει σταλεί επίσης και στην ΕΠΟ.

Μάλιστα, οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ συμφωνούν, κατά πλειοψηφία, οι ΠΑΕ που αγωνίστηκαν φέτος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 να πάρουν περισσότερα χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο (εφόσον βέβαια βρεθεί το κανάλι που θα μεταδίδει τους αγώνες) και από τις χορηγίες που θα εξασφαλίσει η Λίγκα, σε ποσοστό 60%-40%. Αυτό αποτελεί και ένα κίνητρο προς τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 να δεχθούν την πρόταση των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ.
Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, άφησε ανοιχτή την πόρτα για αναδιάρθρωση των κατηγοριών και περιμένει, όπως είπε, τις προτάσεις από τα αρμόδια όργανα, προκειμένου να ανοίξει και επίσημα το θέμα.

Το ζήτημα είναι να πειστεί το σύνολο των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 πως με τις υπάρχουσες συνθήκες οι δύο κατηγορίες βαδίζουν ολοταχώς σε μαρασμό και απαξίωση και να κινηθούν δυναμικά από κοινού, με τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, προκειμένου να αναβαθμίσουν το προϊόν τους. Έτσι ώστε να έχουν περισσότερα έσοδα, να λειτουργήσουν αξιοπρεπώς και να είναι βιώσιμες.
Η πανδημία του κορωνοϊού οξύνει το πρόβλημα στο ποδόσφαιρο και θα πρέπει η πολιτεία σε συνεργασία με την ΕΠΟ και τις ομάδες, να δουν πως θα μπορέσουν οι ΠΑΕ να λειτουργήσουν και με ποιο τρόπο το προϊόν τους θα γίνει πιο ελκυστικό. Το φετινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ ήταν άκρως ανταγωνιστικό μέχρι τη διακοπή, σε σχέση με τη Σούπερ Λιγκ 2 όπου δεν υπήρχε το παραμικρό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα στην ουρά, καθώς ήταν από την πρώτη κιόλας αγωνιστική γνωστό ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν (Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου), σε σύνολο 12 ομάδων. Οι δύο αυτές ομάδες απλά συμμετείχαν στο πρωτάθλημα, είχαν γίνει ο «σάκος του μποξ» για τις υπόλοιπες, με τις περισσότερες ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2 να είναι αδιάφορες βαθμολογικά σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα του a-sports.gr προχώρησε στην εκτίμηση πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Ολυμπιακού Βόλου είναι σχέδιο του ΠΑΟΚ, που στόχο έχει να ελέγξει τη διοργανώτρια αρχή της Β’ Εθνικής. Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα ανέφερε: «Ό,τι να ναι και όπως τους βολεύει… Αυτή είναι η ουσία της πρότασης που υπογράφουν 11 από τις 14 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ και έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω ανακοίνωσης, ο Ολυμπιακός Βόλου.
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για το γνωστό σχέδιο… ΠΑΟΚ για να πάρει τον έλεγχο της διοργανώτριας των δύο μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών με αναδιάρθρωση και δημιουργία μιας Β’ Εθνικής με δύο ομίλους των 16 ομάδων ο καθένας.

Το δημοσίευμα διέψευσε με δήλωση του ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. «Εμείς κοιτάμε μόνο τα συμφέροντα του Ολυμπιακού Βόλου. Δεν έχουμε καμία σχέση, ούτε με τον ΠΑΟΚ, ούτε με κανέναν… Θα ήθελα αυτό να το δηλώσω υπεύθυνα. Οφείλουμε από την πλευρά μας να ξεκαθαρίσουμε τη στάση μας, για να μην υπάρξουν παρερμηνείες. Μόνο Ολυμπιακός Βόλου και τίποτα άλλο», ήταν η δήλωση του Ευριπίδη Τσιμπανάκου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το