Τοπικά

Στηρίζει τη συγκέντρωση κατά της καύσης σκουπιδιών η Πρωτοβουλία Πολιτών NO BURN

Η «Πρωτοβουλία Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών NO BURN» θεωρεί ότι όλοι οι πολίτες του Βόλου που αγωνιούν για την υγεία τους πρέπει να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση για την καύση των σκουπιδιών, που διοργανώνουν εργατικά σωματεία και άλλοι κοινωνικοί φορείς της πόλης, το Σάββατο 5 Ιουνίου στις 19:00 στην παραλία. Η Πρωτοβουλία Πολιτών NO BURN θα ενισχύσει τη συγκέντρωση καλώντας τα μέλη και τους φίλους της να παρευρεθούν.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: “Σταθερή μας θέση είναι ότι για να σταματήσει η καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ-Lafarge και για να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική που γενικεύει την καύση σε όλη τη χώρα είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο πάλης κινηματικών, κοινωνικών, επιστημονικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων.
Όταν πριν λίγα χρόνια υπήρξε αυτή η συνεργασία τότε η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά της καύσης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και συντάραξε το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο. Με βάση αυτό το σκεπτικό άλλωστε είχαμε απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς για συμμετοχή στην πανελλαδική ημέρα δράσης κατά της καύσης σκουπιδιών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαΐου.

Φυσικά, εκτός από τη συνεργασία και την ενότητα στη δράση χρειάζεται στρατηγική και σχέδιο κλιμάκωσης του αγώνα που δεν θα εξαντλείται σε εθιμοτυπικές κινητοποιήσεις.
Η Πρωτοβουλία Πολιτών NO BURN θα συνεχίσει να κρατά ενωτική στάση στη δράση και την ίδια ώρα θα συνεχίσει να καταθέτει τις δικές της προτάσεις για τη συνέχιση του αγώνα που θα επηρεάσει το μέλλον της πόλης μας. Όλοι μαζί, ενωτικά, οργανωμένα, μαχητικά και αποφασιστικά συνεχίζουμε για να σταματήσει τώρα η καύση σκουπιδιών στο Βόλο σε όλη τη χώρα”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το