Τοπικά

Στήνουν ψησταριές για «τσίκνισμα» στα σχολεία -Για σήμερα ΓΕΛ παρήγγειλε 1.500 σουβλάκια και ΕΠΑΛ 600 λουκάνικα…

Ψησταριές θα στηθούν σήμερα σε αρκετά Λύκεια του Βόλου και της περιφέρειας, όπου οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές, αλλά και τους γονείς θα τιμήσουν την Τσικνοπέμπτη, ένα έθιμο που γιορτάζεται κυρίως το βράδυ στις ψησταριές και τις ταβέρνες, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια έχει επεκταθεί και το πρωί στις σχολικές μονάδες.
Η τάση να γιορτάζεται η τσικνοπέμπτη από το πρωί στα σχολεία ξεκίνησε για τα καλά πέρυσι, ενώ φέτος έλαβε πιο μαζική μορφή, αφού το ένα σχολείο παρακινήθηκε από το άλλο, όπως διαδόθηκε το νέο μεταξύ των μαθητών και των πιέσεων που ασκούσαν στη συνέχεια στους διευθυντές.
Από την πλευρά τους οι διευθυντές των σχολείων εδώ και μέρες ενημέρωσαν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για το πώς να χειριστούν το όλο ζήτημα η οποία με τη σειρά της έδωσε την έγκριση για την πραγματοποίηση κάποιων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων ως έκτακτες κυρίως στις τελευταίες δύο διδακτικές ώρες.
Έτσι σήμερα στα Λύκεια θα γίνουν τα μαθήματα στις τρεις με τέσσερις πρώτες ώρες και από τις 11.30 και μετά θα ξεκινήσει το γλέντι.
Τα κρεοπωλεία της περιοχής έχουν δεχθεί ήδη πολλές παραγγελίες για τα σουβλάκια και τα λουκάνικα με τα οποία θα προμηθεύσουν τα σχολεία. Κατά μέσο όρο το κόστος της όλης γιορτής θα κυμανθεί γύρω στα 500-700 ευρώ, ανάλογα βέβαια και με τον αριθμό μαθητών, αλλά και πόσο θέλουν να φάνε.
Μάλιστα υπάρχει σχολείο από το οποίο έχουν παραγγελθεί για σήμερα 1.500 τεμάχια σουβλάκια. Επίσης σε άλλο σχολείο της περιφέρειας παραγγέλθηκαν 600 τεμάχια λουκάνικα.
Οι μαθητές έκαναν μέχρι και χθες αγώνα για να συγκεντρώσουν από τον κάθε μαθητή το ένα ευρώ που αναλογούσε ως κόστος για την αγορά των κρεάτων και πολλοί διευθυντές αφιέρωσαν αρκετό χρόνο για να συντονίσουν την όλη εκδήλωση.
Πάντως οι εκδηλώσεις γίνονται και με τη συμμετοχή των γονέων που θα παρευρεθούν σήμερα στα σχολεία για να τσικνίσουν.
Σε άλλο σχολείο οι μαθητές επέλεξαν να αγοράσουν από ψησταριά έτοιμα τα σουβλάκια, ενώ στα περισσότερα θα στηθούν οι ψησταριές από νωρίς το πρωί για να ψήνονται τα κρεατικά.
Πάντως υπάρχει και Λύκειο στην πόλη που θα το τσικνίσει, αλλά οι μαθητές θα φέρουν έτοιμα εδέσματα από το σπίτι τους.
Αξίζει να σημειωθεί η περίπτωση Λυκείου, όπου κάποιοι μαθητές δεν είχαν να διαθέσουν το ένα ευρώ για να συμμετάσχουν στη γιορτή και τελικά μεσολάβησε το 15μελές μαθητικό συμβούλιο και τους κάλυψε δίνοντας αυτό τα χρήματα, ώστε να μην νιώθουν άσχημα.
Οι εκδηλώσεις εκτός από φαί θα περιλαμβάνουν και πολύ τραγούδι, χορό και κέφι.

Στο 4ο ΓΕΛ Βόλου

Σε σχετική ανακοίνωση από το 4ο ΓΕΛ Βόλου επισημαίνεται πως «σήμερα Πέμπτη λόγω της Τσικνοπέμπτης, στη διάρκεια των τελευταίων ωρών του σχολικού ωραρίου, προγραμματίζεται έκτακτη εορταστική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του 4ου Λυκείου – 4ου Γυμνασίου Βόλου, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων των δυο σχολείων.
Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν φαγητό με ψήσιμο κρεάτων, χορό και παραδοσιακή μουσική από μαθητές και γονείς μαθητών του 4ου Λυκείου Βόλου.
Για την επιτυχία της εκδήλωσης έχουν ενεργοποιηθεί οι μαθητικές κοινότητες με την ευθύνη των οποίων οργανώνονται οι εκδηλώσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το