Ελλάδα

Στην Ξάνθη την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ για τεστ σε εκπαιδευτικούς – Οι ανησυχίες των ειδικών

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί την Παρασκευή το πρωί στην Ξάνθη προκειμένου να υποβάλει σε εργαστηριακό έλεγχο τους εκπαιδευτικούς των τεσσάρων σχολείων στα οποία δίδασκε και καθηγητής που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο εκπαιδευτικός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια εργαστηριακών ελέγχων ενώ διδάσκει αγγλικά σε τέσσερα δημοτικά σχολεία. Οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ αναμένεται να πραγματοποιήσουν το τεστ για τον κορωνοϊό και στους εργαζόμενους στα τέσσερα σχολεία, οι οποίοι πιθανώς να είχαν έρθει σε επαφή με το επιβεβαιωμένο περιστατικό.

Πάντως, η περιοχή της Ξάνθης προβληματίζει εντόνως το τελευταίο διάστημα τις υγειονομικές Αρχές, καθώς παρατηρούνται μικρές εστίες με κρούσματα. Είναι ενδεικτικό ότι τις τελευταίες ημέρες σχεδόν το 1/3 των νέων κρουσμάτων προέρχονται από την περιοχή. Ωστόσο, πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι επιχειρείται να μπει σε καραντίνα όλη η περιοχή αλλά να ληφθούν πρόσθετα μέτρα περιορισμού της μετάδοσης του ιού. Μεταξύ αυτών εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθεί η χρήση της μάσκας σε διάφορα σημεία ενώ εάν τα επιβεβαιωμένα περιστατικά αυξηθούν περαιτέρω, είναι πιθανό να τεθεί ένα μίνι lockdown που θα εστιάζεται όμως μόνο στον περιορισμό της μετακίνησης του τοπικού πληθυσμού σε άλλες περιοχές.

Άλλωστε, η κυβέρνηση όπως έχει διαμηνύσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιδιώκει να αποφύγει τα lockdown και να επιλέγει περιοριστικά μέτρα πιο διακριτικά ώστε να μη σταματά η υπόλοιπη δραστηριότητα μίας περιοχής ή ενός νησιού εάν πρόκειται για τουριστικό προορισμό.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το