Τοπικά

Στην Τσαγκαράδα απόγονος του ευεργέτη Αχιλλόπουλου – Επισκέφτηκε τον γενέθλιο τόπο των προγόνων του

Μετά από πολλά χρόνια ένας απόγονος της οικογένειας των Αχιλλόπουλων, βρέθηκε αυτές τις μέρες στην πανέμορφη Τσαγκαράδα, για μια επίσκεψη με πολλούς συμβολισμούς για την περιοχή. Πρόκειται για τον κ. Κωνσταντίνο Αχιλλόπουλο, δισεγγονό του Ευάγγελου Αχιλλόπουλου, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή γνωρίζοντας από κοντά αξιοθέατα και ξακουστά σημεία αναφοράς.
Για την Τσαγκαράδα η επίσκεψη ενός απόγονου των Αχιλλόπουλων που έχουν αφήσει ηχηρό το αποτύπωμά τους στην περιοχή, είναι ένα γεγονός από μόνο του. Το ίδιο και για την εκπαιδευτική κοινότητα που τόσο ισχυρές ιστορικές σχέσεις έχει με την οικογένεια.

Η διευθύντρια του ΓΕΛ Τσαγκαράδας κ. Πολυξένη Μητσοπούλου συναντήθηκε με τον απόγονο της οικογένειας των ευεργετών τονίζοντας πως «Από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Τσαγκαράδα με τους δύο γιους του ο Κωνσταντίνος Αχιλλόπουλος, δισεγγονός του Ευάγγελου Αχιλλόπουλου. Τα αδέλφια Ευάγγελος και Σοφοκλής Αχιλλόπουλος υπήρξαν μεγάλοι ευεργέτες της περιοχής και μεταξύ των ευεργεσιών τους συγκαταλέγεται η περίφημη Αχιλλοπούλειος Εμπορική Σχολή Τσαγκαράδας, συνέχεια της οποίας αποτελούν σήμερα το Αχιλλοπούλειο Γυμνάσιο και Λύκειο Τσαγκαράδας, τα οποία στηρίζει Κληροδότημα των αδελφών Αχιλλόπουλου».

Ο Κωνσταντίνος Αχιλλόπουλος, δικηγόρος στο επάγγελμα, διαμένει μόνιμα στο Παρίσι και ήρθε στην Τσαγκαράδα, για να γνωρίσει από κοντά τον γενέθλιο τόπο των προγόνων του.
Συναντήθηκε με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Νάνος, ο οποίος μαζί με τον κ. Ιωάννη Μούτο τον ξενάγησαν στο κτίριο της Αχιλλοπουλείου Εμπορικής Σχολής, ξεναγήθηκε στην περιοχή από κατοίκους του χωριού και γνώρισε τις ομορφιές του μένοντας ενθουσιασμένος, ενώ την Τετάρτη 22 του μηνός επισκέφτηκε το Γυμνάσιο και το Λύκειο Τσαγκαράδας, όπου συναντήθηκε με τη λυκειάρχη κ. Πολυξένη Μητσοπούλου και τον εκπαιδευτικό κ. Ιωάννη Δασκαλόπουλο, με τους οποίους και φωτογραφήθηκε έμπροσθεν της Βιβλιοθήκης των Σχολείων, κάτω από τα πορτρέτα των προγόνων του Ευαγγέλου και Σοφοκλή και κρατώντας το λάβαρο του Λυκείου, στο οποίο απεικονίζονται οι αδελφοί Αχιλλόπουλοι.

«Ο κ. Κωνσταντίνος Αχιλλόπουλος ξεναγήθηκε στους χώρους των σχολείων, ενημερώθηκε για τη λειτουργία τους και για το πόσο πολύτιμη είναι η συνεισφορά των προγόνων του μέσω του Κληροδοτήματός τους. Αποχώρησε ενθουσιασμένος και υποσχόμενος να επιστρέψει, μόλις του δοθεί η ευκαιρία, για να δει τα σχολεία και σε λειτουργία με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους» τόνισε η κ. Μητσοπούλου.
Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη απογόνων των ευεργετών εδώ και 90 χρόνια.
Η ίδια πρόσθεσε πως το φθινόπωρο αναμένεται να πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την τοποθέτηση των προτομών των μεγάλων ευεργετών της περιοχής, Αχιλλόπουλου, Καρτάλη και Νανόπουλου, που είχαν αφαιρεθεί πριν λίγα χρόνια.

Η κ. Μητσοπούλου πρόσθεσε πως μέσω του κληροδοτήματος τα δύο σχολεία έχουν βοηθηθεί για την αναβάθμιση των κτιριακών τους υποδομών, όπως στα κουφώματα και τους χώρους υγιεινής, τη βράβευση των πρωτευσάντων μαθητών, αλλά και την οικονομική στήριξη για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών εκδρομών.
Οι Αχιλλόπουλοι λειτουργούν ως φωτεινές προσωπικότητες και ως πρότυπα για τη νέα γενιά της περιοχής. Οι νέοι γνωρίζουν την τεράστια προσφορά των ευεργετών και νιώθουν ότι οι ομογενείς που ζουν σε ξένα μέρη, ποτέ δεν έβγαλαν από την καρδιά τους την Τσαγκαράδα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το