Αθλητισμός

Στην τελική ευθεία για τη σύσταση ΠΑΕ βρίσκονται στον Ολυμπιακό Βόλου

Στην τελική ευθεία για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ βρίσκονται στον Ολυμπιακό Βόλου. Η πενταμελής επιτροπή που εκλέχθηκε από τη Γ.Σ. και «τρέχει» το θέμα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ενώ αύριο Πέμπτη θα ανοιχθεί και ο λογαριασμός σε τράπεζα που αφορά την κάλυψη του Μετοχικού Κεφαλαίου. Οι άνθρωποι που θα αναλάβουν τα «ηνία» της εταιρείας είναι έτοιμοι να προχωρήσουν δίνοντας προτεραιότητα στον προπονητή και στη στελέχωση της ομάδας.
Οι όποιες εξελίξεις στον Ολυμπιακό αναμένεται να δρομολογηθούν μετά την αυριανή ημέρα. Όπως έγινε γνωστό, η πενταμελής επιτροπή που ανέλαβε τις ενέργειες για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ ήδη έχει τελειώσει με ένα μεγάλο κομμάτι που έχει να κάνει με τη σχετική γραφειοκρατία και από εκεί και όλα δείχνουν ότι αύριο Πέμπτη θα ανοιχθεί και ο λογαριασμός σε τράπεζα για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει στο Μετοχικό Κεφάλαιο. Για το συγκεκριμένο θέμα θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, που ίσως εκδοθεί ακόμη και σήμερα.
Τα «ηνία» της νέας ΠΑΕ αναμένεται να πάρουν άνθρωποι που έχουν στενή σχέση με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, κάτι απολύτως λογικό, αφού ο τελευταίος «έτρεξε» την ομάδα φέτος. Οι επιλογές του αποδείχθηκαν ολόσωστες και ο Ολυμπιακός παρουσίασε μία πολύ δυνατή ομάδα που δίκαια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη Γ’ Εθνική και ανέβηκε στη Φούτμπολ Λιγκ.

Ο ίδιος είχε τονίσει σχετικά στην γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη: «Είμαι ένας από αυτούς που ενδιαφέρεται για την ομάδα και θέλουμε, μαζί με κάποιους φίλους και συνεργάτες, οι οποίοι θα ανακοινωθούν, μόλις ολοκληρωθεί η σύσταση της ΠΑΕ, να πάρουμε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Αυτό που θα τονίσω με σιγουριά είναι, ότι τεχνοκρατικά και οικονομικά θα συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε πριν από ενάμιση χρόνο με πολύ κόπο και χρήμα. Πιστεύω, ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Ολυμπιακός Βόλου για πάντα. Δεν αλλάζουμε…»
Η νέα διοίκηση θα προχωρήσει άμεσα με τα θέματα που απασχολούν την ομάδα. Πρώτο της μέλημα θα είναι ο προπονητής για τη νέα σεζόν και η στελέχωση του ρόστερ. Ο Περικλής Αμανατίδης δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει. Θα γίνει μία συζήτηση μαζί του, αλλά στα υπόψιν υπάσχουν και άλλοι τεχνικοί. Από εκεί και πέρα θα επιδιωχθεί να μείνει ο περσινός βασικός κορμός και θα γίνουν και οι κατάλληλες κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας.

Επίσης, η διοίκηση που θα αναλάβει την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ θα έχει να ασχοληθεί με την έδρα της ομάδας τη νέα χρονιά, μια και τα δεδομένα αλλάζουν μετά τη συμφωνία του ΝΠΣ Βόλος με τα Τουριστικά Ακίνητα. Σίγουρα θα επιδιωχθεί μία συνάντηση με τους ανθρώπους των Τουριστικών Ακινήτων για να διερευνηθεί το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να μείνει στο Πανθεσσαλικό και κάτω από ποιες προϋποθέσεις.
Από κει και πέρα, αν αυτό δεν είναι εφικτό πρέπει να αναζητηθεί άλλη λύση. Με δεδομένο ότι το ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος» είναι παραμελημένο και δεν μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες, ενώ και το γήπεδο της Νίκης θα είναι κλειστό για έργα, το μόνο διαθέσιμο γήπεδο εντός Βόλου για Ολυμπιακό (όπως και για τη Νίκη) θα είναι αυτό της Νεάπολης, το οποίο βρίσκεται στη δικαιοδοσία του Δήμου Βόλου.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος είχε αναφέρει ότι δεν θα έχει πρόβλημα να παραχωρήσει στις ομάδες του Βόλου τη Νεάπολη, αν αυτές αναλάβουν τη συντήρηση των εγκαταστάσεων. Μένει φυσικά να δούμε κατά πόσο τα λόγια αυτά θα αποδειχθούν αληθινά ή όχι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το