Τοπικά

Στην Πορτογαλία το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus plus “Taste of Life”

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου βρέθηκε στις πόλεις Sao Joao de Madeira και Πόρτο της Πορτογαλίας από τις 2 έως τις 9 Οκτωβρίου 2021, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus plus με τίτλο “Taste of Life”, το οποίο στοχεύει στην προώθηση συνηθειών υγιεινού τρόπου ζωής. Στην Πορτογαλία ταξίδεψαν δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι κυρίες Σιώζου Ζωή και Βραχνιά Ευθυμία, και τρεις μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης, οι Στάνιου Ιλιάννα, Μπίτη Αναστασία και Ντόβα Αικατερίνη.

Η υποδοχή που επιφύλαξαν οι Πορτογάλοι εκπαιδευτικοί και μαθητές του Sao Joao de Madeira στους ευρωπαίους εταίρους τους από τη Φινλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία και Ελλάδα ήταν ιδιαιτέρως θερμή. Τα παιδιά μετείχαν σε παρουσιάσεις και δράσεις σχετικές με τη θεματολογία του προγράμματος. Ακολούθησαν πολιτιστικές δραστηριότητες, επισκέψεις σε μουσεία, γνωριμία με τα αξιοθέατα της περιοχής, τις ντόπιες γεύσεις και ημερήσια ξενάγηση στη πόλη του Πόρτο.

Η εμπειρία έμεινε αξέχαστη σε όλους τους συμμετέχοντες. Η επόμενη κινητικότητα του προγράμματος έχει προγραμματιστεί για τη πόλη του Βόλου στις 13-17 Δεκεμβρίου 2021.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το