Τοπικά

Στην Πορτογαλία το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου μέσω του προγράμματος «Εράσμους»

Το 4ο ΓΕΛ Βόλου συνεχίζοντας την πολυετή παράδοση σε Ευρωπαϊκά προγράμματα συμμετέχει και φέτος σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + με θέμα «Young Entrepreneurs- Learning by Experience» με τις χώρες της Πορτογαλίας, Βελγίου, Εσθονίας και Λετονίας.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση καθηγητών – εκπροσώπων των σχολείων στην πόλη Moimenta Da Beira της Πορτογαλίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν από το 4ο ΓΕΛ Βόλου οι κ.κ. Ανάγνου Παρασκευή και Τεγοπούλου Ευαγγελία και αντίστοιχα δύο καθηγητές από τις παραπάνω χώρες.

Οι καθηγητές όλων των χωρών έτυχαν θερμής υποδοχής από τη Διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου, ξεναγήθηκαν στους άνετους χώρους του και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τη σχολική ζωή με καθηγητές και μαθητές. Αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η καθημερινή διατροφή των μαθητών και καθηγητών στην τραπεζαρία του σχολείου και οι άνετοι χώροι του σχολικού συγκροτήματος με αίθουσα εκδηλώσεων, αίθουσες Η/Υ, χώρους ανάγνωσης, βιβλιοθήκες και εξοπλισμένα γραφεία.
Την επόμενη ημέρα οι εκπρόσωποι των σχολείων των άλλων χωρών έγιναν δεκτοί από τον δήμαρχο της πόλης στο Δημαρχείο.

Οι επόμενες ημέρες ήταν αφιερωμένες στην οργάνωση των λεπτομερειών του προγράμματος, τον καθορισμό των ημερομηνιών των μετακινήσεων, τον αριθμό των συμμετεχόντων, όπως εγκρίθηκαν από τον ευρωπαϊκό φορέα και τις υποχρεώσεις κάθε σχολείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι καθηγητές ενδιαφέρονταν και ρωτούσαν για την κρίση στην Ελλάδα, την κατάσταση που επικρατεί, τις προοπτικές που διαφαίνονται.

Παράλληλα οι καθηγητές ξεναγήθηκαν στις γύρω περιοχές, αγροτικές κυρίως με παραγωγή γαλακτοκομικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, αλλά και αμπελιών, από τα οποία παράγονται φημισμένα κρασιά. Η τελευταία ημέρα της συνάντησης αφορούσε το Πόρτο, μια πόλη με φυσική ομορφιά και μακραίωνη ιστορία.
Όλοι οι καθηγητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντηση, που θα γίνει στην Ελλάδα με την άφιξη καθηγητών και μαθητών από τις παραπάνω χώρες, το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου 2018. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη του Βόλου και τις γύρω περιοχές, την κουλτούρα και τις συνήθειές μας και την ελληνική κουζίνα. Μέχρι τότε η επικοινωνία θα γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το