Τοπικά

Στην παραλία του Βόλου για 15 μέρες το κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης

Στην παραλία του Βόλου θα παραμείνει για 15 ημέρες το κινητό κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης, που στεγάζεται σε λεωφορείο, προκειμένου να ενημερώσει δημότες και μαθητές για την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Σε καθημερινή βάση θα το επισκέπτονται σχολεία, καθώς έχουν ήδη κλειστεί ραντεβού, ενώ να αναφερθεί ότι είναι το πρώτο κινητό κέντρο σε λεωφορείο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος του κινητού κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης, κ. Αγγελική Χατζηνικολάου δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που το λεωφορείο βρίσκεται στην πόλη του Βόλου και προσέθεσε: «Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και πρότυπο λεωφορείο. Επιθυμούμε να το επισκεφτούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά γίνεται, το οποίο στο πάνω μέρος του έχει διαμορφωθεί ένα εκπαιδευτικός χώρος και μπορούν να παρακολουθήσουν με τα στελέχη μας διαδραστικά μια σύντομη αλλά ευχάριστη εκπαίδευση που έχει να κάνει με την ανακύκλωση στη χώρα μας. Παράλληλα, μπορεί στο ισόγειο του λεωφορείου να δει το υπερσύγχρονο μηχάνημα που ανακυκλώνει τις συσκευασίες πλαστικού και αλουμινίου και να δοκιμάσουν πως γίνεται στην πράξη».

SANYO DIGITAL CAMERA

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Πράττος αναφερόμενος στην παρουσία του κινητού κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης, στην πόλη του Βόλου επισήμανε μεταξύ άλλων «Είναι μεγάλη μας χαρά να βρίσκεται το λεωφορείο στην πόλη του Βόλου για να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε ανακύκλωση. Είναι ένα σοβαρό εγχείρημα για τον Βόλο, προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος και τα μικρά παιδιά. Ο Βόλος είναι μια από τις καλύτερες πόλεις στον τομέα της ανακύκλωσης και έχουμε βραβευτεί για αυτό τον λόγο. Θα συνεχίσουμε να είμαστε καλοί στην ανακύκλωση, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα, αφού αρκετοί δημότες δεν διαχωρίζουν τα οργανικά από τα ανακυκλώσιμα υλικά. Πολλές φορές παρατηρείται οι πολίτες να πετούν τα οργανικά απορρίμματα μέσα στην ανακύκλωση και να αναγκαζόμαστε να πετούμε είτε τον κάδο είτε ακόμη και το απορριμματοφόρο. Πρέπει να γίνει κατανοητό στον κόσμο ότι η ανακύκλωση είναι ιδιαίτερα σημαντική».

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου κ. Γεωργία Τοκαλή επισήμανε πως «ο Δήμος για δυο εβδομάδες θα φιλοξενήσει μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση για μικρούς και μεγάλους, η οποία θα συμβάλει στην ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και ιδιαίτερα στον τομέα της ανακύκλωσης. Πρόκειται για μια δράση που συνδυάζει θεωρία και πράξη, καθώς μικροί και μεγάλοι θα εκπαιδευτούν θεωρητικά με οπτικοακουστικά μέσα στο κομμάτι της ανακύκλωσης, που δυστυχώς στην Ελλάδα παραμένει άγνωστο σε πολλούς ανθρώπους και παράλληλα σε πρακτικό επίπεδο θα βιώσουν τη χαρά της ανακύκλωσης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς ανακυκλώνοντας συσκευές ενισχύουμε το «Χαμόγελο του Παιδιού». Είναι πολύ σημαντικό και ως Δήμος Βόλου προσπαθήσαμε το λεωφορείο να παραμείνει στον Βόλο για 15 ημέρες».
Στο πρόγραμμα πραγματοποιείται εκπαίδευση παιδιών και δημοτών όλων των ηλικιών, η οποία διαρκεί 45 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώσουν τις πλαστικές και μεταλλικές τους συσκευασίες, έτσι ώστε βιωματικά να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία της ανακύκλωσης.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι για επίσκεψη και συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 6856110-801 11 67890 (Δευτέρα – Παρασκευή 09.00-17.00).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το