Τοπικά

Στην παγκόσμια γυμνασιάδα ο μαθητής Χρήστος Γκαράς από τη Νέα Ιωνία

Στην παγκόσμια γυμνασιάδα η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μαρόκο σε μια εβδομάδα προκρίθηκε ο μαθητής της Α’ Τάξης του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας Χρήστος Γκαράς ο οποίος αγωνίζεται στον στίβο και ειδικότερα στο άθλημα των 400 μέτρων με εμπόδιο.
Ο Χρήστος που είναι αθλητής της Νίκης Βόλου, προκρίθηκε στη γυμνασιάδα μέσα από τους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες σημειώνοντας μάλιστα επίδοση 57.13 δευτερόλεπτα.
Από πολύ μικρός ασχολείται με τον αθλητισμό, ενώ από τη Γ’ Τάξη Δημοτικού στράφηκε πιο συστηματικά στον στίβο προπονούμενος και κάνοντας μεγάλες προσπάθειες.
Οι επιτυχίες και οι διακρίσεις δεν άργησαν να έρθουν λόγω του ταλέντου και της επίμονης προσπάθειας. Μάλιστα φέτος στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες έκανε ένα ακόμη βήμα επιτυχίας προκρινόμενος στην παγκόσμια γυμνασιάδα.

Κάνοντας καθημερινά προπόνηση είναι αποφασισμένος να ασχοληθεί με τον αθλητισμό για καιρό ακόμη. «Για μένα ο αθλητισμός είναι η ζωή μου. Κάνω καθημερινά προπονήσεις και προσπαθώ συνεχώς για το καλύτερο» τονίζει ο μαθητής από το Νέο Δέλτα της Νέας Ιωνίας και προσθέτει πως ο αθλητισμός, ο στίβος απαιτεί θυσίες και προσπάθειες. Αυτό είναι κάτι που ξέρω και το βιώνω. Το μήνυμά μου είναι πως ο αθλητισμός είναι ζωή.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Μπαζιάνας που παράλληλα είναι και γυμναστής, δήλωσε πως ο Χρήστος μας έκανε περήφανους. Πρόκειται για έναν πολύ καλό αθλητή και πολύ καλό παιδί. Στον στίβο και ειδικά στο ατομικό άθλημα οι δυσκολίες είναι πολλές και απαιτείται μεγάλη συγκέντρωση και επιμονή στον στόχο για να πετύχει ο αθλητής. Να σημειώσουμε επίσης πως ο Χρήστος συναγωνίστηκε και με μαθητές της Γ’ Τάξης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το