Πολιτισμός

Στην Π. Ηλεκτρική η παράσταση «Το παγκάκι» με τον Γιώργο Κιμούλη και την Φωτεινή Μπαξεβάνη

Μετά από την sold out επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη «Το παγκάκι» με τον Γιώργο Κιμούλη και τη Φωτεινή Μπαξεβάνη ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας στάση στον Βόλο, σήμερα Σάββατο 30 Νοεμβρίου και αύριο Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, στην Παλιά Ηλεκτρική.
Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήσαν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: Μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί; Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι;

«Το παγκάκι» γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευσή της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Έχει μεταφραστεί και παιχτεί σε πάρα πολλές χώρες. Το πικρό του χιούμορ το κάνει διαχρονικό και κωμικοτραγικά επίκαιρο.
Σκηνοθεσία – διασκευή – διαμόρφωση χώρου: Γιώργος Κιμούλης, μετάφραση: Νίκος Καμτσής, κοστούμια: Σοφία Νικολαΐδη, φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου, βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Παναγιωτίδης. Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Φωτεινή Μπαξεβάνη.
Παραστάσεις: Σάββατο 30 Νοεμβρίου, ώρα 19.00 και 21.00, Κυριακή 1 Δεκεμβρίου. Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ γενική είσοδος και 12 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό και ανέργων). Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Greek books, βιβλιοπωλείο Λύχνος. Πληροφορίες – κρατήσεις στα τηλ. 2310257218, 6934115555.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το