Κόσμος

Στην Ουκρανία ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τα ρωσικά «εγκλήματα πολέμου»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, γενικός εισαγγελέας Μέρικ Γκάρλαντ, επισκέφθηκε σήμερα την Ουκρανία προκειμένου να συζητήσει με τις εκεί Αρχές το θέμα της δίωξης των Ρώσων που κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου, όπως σημειώνουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Κατά την παραμονή του εκεί, ο κ. Γκάρλαντ είχε συνομιλίες με την Ουκρανή γενική εισαγγελέα Ιρίνα Βενεντίκτοβα. Στο επίκεντρο αυτών των συνομιλιών βρέθηκαν «οι προσπάθειες των ΗΠΑ και ευρύτερα της διεθνούς κοινότητας να βοηθήσουν την Ουκρανία να εντοπίσει, να συλλάβει και να διώξει τα άτομα που εμπλέκονται σε εγκλήματα πολέμου και άλλες φρικαλεότητες στην Ουκρανία», όπως σημειώνεται σχετικά.

Σημειώνεται πως ο κ. Γκάρλαντ και η κα. Βενεντίκτοβα είχαν συναντηθεί για τελευταία φορά τον Μάιο στην Ουάσιγκτον. Σήμερα, οι δυο τους συναντήθηκαν στο Κράκοβετς, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία.

Νωρίτερα φέτος, ο κ. Γκάρλαντ και ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, είχαν κάνει γνωστό πως συνεργάζονται με ανακριτές και εισαγγελείς στην Ουκρανία, με φόντο τις φρικαλεότητες που έχουν λάβει χώρα εκεί από τις ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Πηγή: kathimerini.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το