Ελλάδα

Στην κρισιμότερη καμπή τους οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group

τσίπρας βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών η ελληνική ομάδα των τεχνικών κλιμακίων, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να φαίνεται πως αναλαμβάνει και ο ίδιος πιο ενεργό ρόλο υπό την χρονική πίεση που φέρνει η μείωση των ταμειακών διαθεσίμων.

Χθες το κατώφλι του μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας στο Brussels Group, Γ. Χουλιαράκης ενώ έγινε και τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών για να καθοριστούν τα θέματα που θα συζητήσει από σήμερα η ομάδα των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα θα μπορούσε να υποχωρήσει στο θέμα του ΦΠΑ και να δεχθεί υψηλό συντελεστή 19% υπό την προϋπόθεση της εξαίρεσης στην ενέργεια και τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, ωστόσο παραμένουν οι δυσκολίες σε σχέση με τα εργασιακά και το ασφαλιστικό στα οποία η Αθήνα τονίζει ότι δεν θα κάνει καμία υποχώρηση.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, χθες πάντως ο Γ. Βαρουφάκης, άνοιξε το δρόμο και για αλλαγές στον μειωμένο κατά 30% ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Χθες, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης του Brussels Group, κυβερνητικός παράγοντας χαρακτήρισε «πολιτικό» το ζήτημα των συζητήσεων με τους θεσμούς, προσθέτοντας, πάντως, ότι «υπάρχει ικανό περιθώριο ευελιξίας για να επιτευχθεί συμφωνία, αλλιώς δεν θα συζητούσαμε».

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το