Ελλάδα

Στην κορυφή του κόσμου ο ελληνόκτητος στόλος

stolos
Στην κορυφή του κόσμου βρέθηκε και πάλι ο ελληνόκτητος στόλος που ήταν και αυτή τη χρονιά ο μεγαλύτερος σε χωρητικότητα της κατηγορίας gross tonnage ή dead weight tones, Παρότι σε αριθμό πλοίων είναι κάτω από Κίνα και Ιαπωνία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου ο ελληνικής ιδιοκτησίας σ΄τολος φτάνει στα 4.894 πλοία και οι Έλληνες εφοπλιστές είναι πρώτοι στα δεξαμενόπλοια (1.217), δεύτεροι στα πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου (1.878) και δεύτεροι στα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με το Lloyd’s List ο πρώτος Έλληνας εφοπλιστής και 4ος στον κόσμο είναι ο Γιάννης Αγγελικούσης που κατέχει 97 πλοία συνολικής χωρητικότητας 19,5 εκατ. τόνων.
Στους 100 ισχυρότερους εφοπλιστές του κόσμου είναι ακόμη 13 Έλληνες και συγκεκριμένα οι Πέτρος Παππάς (11ος), η Αγγελική Φράγκου (15η), 16ος ο Γιώργος Οικονόμου, 21ος ο Πήτερ Λιβανός, 25ος ο Γιώργος Προκοπίου, 48ος ο Θεόδωρος Βενιάμης, 50ος ο Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος, 54ος ο Νικόλαος Τσάκος, 67ος ο Ευάγγελος Μαρινάκης, 81ος ο Συμεών Παληός, 83ος ο Πήτερ Γεωργιόπουλος, 86ος ο Γιάννης Πλατσιδάκης και 97ος ο Δημήτρης Μελισσανίδης.
πηγή www.lifo.gr
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το