Κατηγορίες: Αθλητισμός

Στην Κίνα για φιλικά ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στην Κίνα για δύο φιλικά παιχνίδια αυτό το φθινόπωρο, στο πλαίσιο του Euroleague Basketball World Tour 2015.

Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν τους Ζέιγιανγκ Λάιονς στις 28 Σεπτεμβρίου στην πόλη Ανγκζού και δύο μέρες αργότερα θα τεθούν αντιμέτωποι των Γκουάνγκντονγκ Τάιγκερς στην πόλη Μακάου.

Τα παιχνίδια στην Ασία, ως μέρος της παγκόσμιας περιοδείας, δίνουν συνέχεια σε μια αυξανόμενη παράδοση της Ευρωλίγκας όπου ομάδες της διοργάνωσης παίζουν αγώνες στη συγκριμένη ήπειρο.

Από το 2007 οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Άλμπα Βερολίνου και Μπενετόν Τρεβίζο έχουν επίσης παίξει εκεί. Αυτή θα είναι η δεύτερη εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Κίνα καθώς έκανε το ντεμπούτο του εκεί το 2013, όταν και αγωνίστηκε κόντρα στους Φοσάν Λονγκ Λάιονς.

Η επίσκεψη του Παναθηναϊκού στην Κίνα ενισχύει την παρουσία της Ευρωλίγκας στην Ασία μέσω συμφωνιών με την εταιρεία Oceans Marketing, η οποία κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη διαχείριση της Euroleague Basketball Asia Tour, καθώς και με τον «γίγαντα» των ΜΜΕ, την εταιρεία ΗΒΝ (Beijing Hualu Baina Film & TV Inc.), η οποία πρόσφατα προσχώρησε σε μια 15ετή συμφωνία, έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση της κορυφαίας διοργάνωσης της Ευρώπης στους αμέτρητους φίλους του μπάσκετ στην Κίνα και ακόμη πιο μακριά.

Στην Κίνα για φιλικά ο Παναθηναϊκός
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Παναθηναϊκός συνδέεται με τους φιλάθλους από την Ασία εντός κι εκτός παρκέ, καθώς έχουμε ξεκινήσει μια μακροχρόνια σχέση ώστε να μοιραστούμε την αξία του ευρωπαϊκού μπάσκετ εκεί», δήλωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου και συνέχισε: «Το Euroleague Basketball World Tour δεν είναι μόνο για να δείξουμε τα αστέρια μας και το ιδιαίτερο στιλ μας, αλλά και για να χτίσουμε και γέφυρες ανάμεσα στους πολιτισμούς και θα είναι συναρπαστικό να το δούμε αυτό στην Χανγκζού και για πρώτη φορά στο Μακάου».

O Μάνος Παπαδόπουλος τόνισε: «Αυτό θα είναι το δεύτερο μας ταξίδι στην Κίνα και νοιώθουμε πολύ καλά. Βρήκαμε πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους στο πρώτο μας ταξίδι εκεί, με αρκετές δημιουργικές ιδέες για το μπάσκετ. Φυσικά, είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπήσουμε τη Euroleague, έναν κορυφαίο οργανισμό, σε μια μεγάλη αγορά και να έχουμε την ευκαιρία να προωθήσουμε το ευρωπαϊκό μπάσκετ στην Κίνα. Σίγουρα, όλα τα μέλη του Παναθηναϊκού θα καταβάλουμε τα δυνατά μας ώστε να έχουμε μια πολύ αποδοτική εμπειρία. Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι είμαστε ένας από τα πιο πετυχημένα club στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πρέπει να είμαστε πρωτοπόροι κι επίσης συνεργαζόμενοι σε μια τόσο σπουδαία προσπάθεια που φέρνει όλους τους ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ πιο κοντά».

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος από το γεγονός ότι εμείς, ο Παναθηναϊκός, ένα από τα πιο πετυχημένα clubs στην Ευρώπη θα εκπροσωπήσουμε τη Euroleague στην Κίνα. Θα είναι μια εξαιρετική συνεργασία και ο στόχος μας είναι να προωθήσουμε τον κορυφαίο ευρωπαϊκό οργανισμό σε μια χώρα με δισεκατομμύρια ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι αγαπούν το μπάσκετ. Το ξέρω καλά γιατί έχει παίξει στην Κίνα. Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι-αθλητές, προπονητές, υπάλληλοι-που συμμετέχουν στη Euroleague θα πρέπει πάντα να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε τόσο εξαιρετικές ενέργειες με στόχο να προωθήσουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Ο πρόεδρος της OCEANS Sports & Entertainment Inc. Σότο Ζου δήλωσε: «Για τρίτη χρονιά το Euroleague Basketball Asia Tour θα φέρει ενθουσιασμό στους αφοσιωμένους φίλους του μπάσκετ. Μέσω της εμπειρίας μας, η OCEANS θα προσφέρει μια εντυπωσιακή και αξέχαστη εμπειρία σε θεατές και αθλητές. Εύχομαι στον Παναθηναϊκό ένα εξαιρετικό ταξίδι και ελπίζω να κρατήσουν φανταστικές αναμνήσεις από την Κίνα, με την επιστροφή τους σπίτι. Ανυπομονούμε να σας δούμε στο παρκέ».

Στο πλαίσιο των αγώνων επίδειξης, ο Παναθηναϊκός θα λάβει μέρος σε δραστηριότητες προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, τις οποίες θα επισκεφθεί η ομάδα, μεταξύ αυτών το One Team, το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Ευρωλίγκας, το οποίο έχει ήδη γνωρίσει επιτυχία στην Κίνα, χάρη στη συμμετοχή της Μπαρτσελόνα την περασμένη σεζόν και της Ρεάλ Μαδρίτης την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Ο Παναθηναϊκός είναι έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης –δεύτερος σε κατακτήσεις στην ιστορία του θεσμού- έχει κερδίσει πέντε τίτλους από το 2000, περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα, ενώ καμία άλλη δεν έχει κερδίσει περισσότερους από το 1988 όταν και ξεκίνησαν τα Final 4.

Τους «πράσινους» θα οδηγήσει νέος του προπονητής, Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς, ο θρυλικός Δημήτρης Διαμαντίδης (πρώτος σε ασίστ κλεψίματα στο θεσμό) ο ιπτάμενος Τζέιμς Γκιστ και οι ανερχόμενοι αστέρες, Νίκος Παππάς και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς.

Εκτός από την επίσκεψη του Παναθηναϊκού στην Κίνα, περιοδεία το επόμενο φθινόπωρο θα κάνουν στις ΗΠΑ οι ομάδες της Ευρωλίγκας, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Εμπόριο Αρμάνι σε Σικάγο και Νέα Υόρκη. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει τους Μπόστον Σέλτικς στην ισπανική πρωτεύουσα.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια του Euroleague Basketball World Tour θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πηγή sentragoal.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εκδήλωση για την Ειρήνη την Κυριακή στην παραλία του Βόλου

Μια σπουδαία εκδήλωση για την ΕΙΡΗΝΗ, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου, στις 12 το…

29 Μαρτίου 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Το δικαστήριο ομόφωνα επέβαλε την ομόφωνα ποινή ισόβιας κάθειρξης στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο…

29 Μαρτίου 2024

Κέντρο Υγείας Αλμυρού:Ευχαριστίες σε φορείς

Ο Συντονιστής Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αλμυρού κ. Παναγιώτης Ι. Γεωργιάδης, εκφράζει θερμές ευχαριστίες…

29 Μαρτίου 2024

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Κορασίδες του ΓΣ Βόλου στο βόλεϊ

Με την κατάκτηση της 2ης θέσης και του ασημένιου μεταλλίου ολοκληρώθηκε η πορεία της ομάδας…

29 Μαρτίου 2024

Ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης

Για τον μήνα Μάρτιο, το Πρόγραμμα Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών…

29 Μαρτίου 2024

Οι αντίπαλοι των Μίνι Παίδων του Βόλου στο πόλο

Πραγματοποιήθηκε χθες η κλήρωση της Β’ Φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Μίνι Παίδων (Κ13). Οι ομάδες…

29 Μαρτίου 2024