Τοπικά

Στην Εισαγγελία για την κεραία της Μαβίλη οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 

Σε αναφορά στην Εισαγγελία για το θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, η οποία βρίσκεται στην οδό Μαβίλη, πλησίον σε σχολικές μονάδες, έκαναν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Οι δύο διευθυντές Διευθύνσεων Εκπαίδευσης είχαν αποστείλει επιστολή τον Οκτώβριο στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ζητώντας να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να μην επηρεαστεί η υγεία των μαθητών από την εκπομπή της ακτινοβολίας, καθώς σε κοντινή απόσταση από το σημείο που βρίσκεται η κεραία λειτουργούν δύο Δημοτικά, δύο Γυμνάσια και ένα Λύκειο. Μάλιστα στο έγγραφο επισήμαναν πως η ισχύς της ακτινοβολίας που εκπέμπει η κεραία είναι μεγαλύτερη του επιτρεπόμενου ορίου, ενώ βρίσκεται σε ύψος χαμηλότερο από αυτό που ορίζει ο Νόμος.

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αναφέρθηκε πως η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε στα ζητήματα που έθεσαν οι δύο διευθυντές Εκπαίδευσης και γι’ αυτό χθες προχώρησαν στην κατάθεση αναφοράς στην Εισαγγελία Βόλου, ώστε να πράξει τα δέοντα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το