Ελλάδα

Στην Ηγουμενίτσα 56 μετανάστες που διασώθηκαν κοντά στην Κεφαλονιά – Αναζητούνται οι διακινητές

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μεταφέρθηκαν οι 56 μετανάστες, μεταξύ των οποίων οκτώ παιδιά και πέντε γυναίκες, που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος και περισυνελέγησαν το απόγευμα του Σαββάτου από παραπλέον δεξαμενόπλοιο, 33 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς.
Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε το πρωί του Σαββάτου μέσω του Olympia Radio ότι σκάφος με μετανάστες βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω δυνατών ανέμων έντασης 5 με 6 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή.

Το Σάββατο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι εν λόγω άνθρωποι δεν δέχονταν οποιαδήποτε αρωγή από τα παραπλέοντα, καθώς και από τις ελληνικές Αρχές, δηλώνοντας το ταυτόχρονα και μέσω του Olympia Radio.
Βραδινές ώρες της ίδιας μέρας -και ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή έτειναν να γίνουν δυσμενέστερες- οι ανωτέρω τελικά δέχτηκαν την παροχή συνδρομής.
Για το συγκεκριμένο συμβάν είχαν δεσμευτεί από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνας τρία παραπλέοντα πλοία και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ πλέον βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των διακινητών.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το