Ελλάδα

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπεται και ο Ν. Μιχαλολιάκος

Στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής, παραπέμπεται ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, με πρόταση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.
Ο πρόεδρος του Σώματος, σε συνέχεια επιστολής του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, με την οποία ζητούσε την παραπομπή των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, απέστειλε σήμερα στην Επιτροπή νέα επιστολή με τα πρακτικά από την τοποθέτηση του Νίκου Μιχαλολιάκου, χθες, στην Ολομέλεια, όπου ο γγ της ΧΑ όχι μόνο φάνηκε να παρέχει πλήρη κάλυψη στους βουλευτές του ως προς το ζήτημα που ανέκυψε με τον βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά, αλλά από το βήμα της Βουλής κάλεσε τους Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές να προβούν σε δήλωση για το ποια είναι η πατρίδα τους.

Η σύγκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας, στην οποία πλέον παραπέμπεται πλην των Κασιδιάρη και Ηλιόπουλου, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, έχει καθοριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα στις 13.00.
“Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά και τα λεγόμενα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν έχουν προηγούμενο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ξεπερνούν κατά πολύ τα σύνορα της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και ευπρέπειας, του πολιτικού διαλόγου, αλλά και τα σύνορα του μίσους και του διχασμού” αναφέρει στην νεώτερη επιστολή του ο κ. Βούτσης. Σημειώνει δε, ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή για συμπεριφορά στο πλαίσιο κάποιας έντονης οξυμένης συζήτησης, αλλά για συμπεριφορά επαναλαμβανόμενη, συνειδητή και με την πλήρη κάλυψη του προέδρου και των λοιπών μελών της συγκεκριμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Κατόπιν των ανωτέρω, ο πρόεδρος της Βουλής απευθύνει παράκληση προς την Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 8 του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για τη συνολική εισηγήσή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share

Πρόσφατα άρθρα

Είναι πολλοί σαν τον… κούκο!

  Της Χαράς Ζήκα, χημικού, MSc, δρ Φαρμακευτικής Ο κούκος δεν φτιάχνει φωλιά, ούτε μπαίνει…

25 Φεβρουαρίου 2024

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΕ 60’’ – ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ (video)

Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ.Ιγνάτιος, για την…

25 Φεβρουαρίου 2024

Τροχαίο στον περιφερειακό – Δύο άτομα στο Νοσοκομείο

Τροχαίο σημειώθηκε πριν μια ώρα περίπου στον περιφερειακό στο ύψος της οδού Ιωλκού. Σύμφωνα με…

24 Φεβρουαρίου 2024

Έγκλημα – Πεθερός σκότωσε τον γαμπρό του με καραμπίνα

Άγρια δολοφονία σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (24/2) στην Αγία Βαρβάρα όταν ένας 69χρονος σήκωσε…

24 Φεβρουαρίου 2024

Γυναίκα έχασε την ίδια ημέρα σύζυγο και βρέφος 7,5 μηνών

Διπλό χτύπημα -και μάλιστα την ίδια ημέρα- για μια γυναίκα από την Πτολεμαΐδα που έχασε…

24 Φεβρουαρίου 2024

Απόψε η «Πανσέληνος του Χιονιού» – Γιατί ονομάζεται έτσι

Μια ματιά ψηλά στον ουρανό απόψε θα σας δικαιώσει μιας και θα έχετε την ευκαιρία…

24 Φεβρουαρίου 2024