Τοπικά

Στην ενορία Αγίου Νεκταρίου με την υψηλή ανεργία μοιράζονται καθημερινά 90 δωρεάν μερίδες φαγητού

Σε μια από τις δύσκολες οικονομικά περιοχές της Νέας Ιωνίας βρίσκεται η Ενορία του Αγίου Νεκταρίου, όπου καθημερινά σιτίζονται 90 άποροι οι οποίοι έχουν ανάγκες όχι μόνο για ένα πιάτο φαΐ, αλλά και για πληρωμή των λογαριασμών ΔΕΚΟ, ακόμη και για επισκευές στο σπίτι.

Ωστόσο ο Ναός βρήκε δωρητή και μπόρεσε να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει τον ελαιοχρωματισμό του εξωτερικού μέρους της εκκλησίας, αλλά και να προχωρήσει στην ανακαίνιση του καμπαναριού που γέμισε με υγρασία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος του ναού π. Ιωάννης Σωτηρόπουλος «ο ναός ξεκίνησε να ανεγείρεται στη δεκαετία του 1970. Το καμπαναριό είχε χρόνια να επισκευαστεί, είχε μαζέψει πολλή υγρασία και κινδύνευσε να πέσει ανά πάσα στιγμή, ειδικά αν είχε πολύ δύσκολο χειμώνα, όπως τον περυσινό. Ενδεικτικά από την υγρασία φάνηκαν τα σίδερα. Έτσι ξεκινήσαμε τον Νοέμβριο έναν αγώνα για να τον αποκαταστήσουμε, ώστε να διασφαλίσουμε πως δεν θα έχουμε κάποιο ατυχές συμβάν. Παράλληλα μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε ολοκληρώσει το βάψιμο του ναού συνολικά, εργασίες οι οποίες άρχισαν το καλοκαίρι».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Ενορία λειτουργεί σε μια δύσκολη οικονομικά περιοχή με υψηλή ανεργία. «Γνωρίζουμε και αντιμετωπίζουμε καθημερινά τα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα στην ευρύτερη περιοχή που διακονούμε. Προσφέρουμε καθημερινά 90 δωρεάν μερίδες φαγητού σε απόρους, ενώ φέτος έχουμε αυξήσει και τα κολατσιό σε μαθητές γειτονικών σχολείων που αγγίζουν τα 41» ανέφερε ο προϊστάμενος του ναού.

Βέβαια οι ανάγκες των πιστών είναι ευρύτερες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο π. Ιωάννης «συνεχίζουμε να προσφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ο κόσμος ζητάει περισσότερο χρήματα που εμείς, όμως δεν μπορούμε να παρέχουμε. Μας ζητάει να του πληρώσουμε λογαριασμούς, ακόμη και να του φτιάξουμε το σπίτι. Έχουμε μια περίπτωση πιστού που μας ζήτησε να του επισκευάσουμε τον πίνακα με τα ηλεκτρολογικά στοιχεία και του σοβατίσουμε το σπίτι. Ωστόσο οι οικονομικές μας δυνατότητες φτάνουν μέχρι να επιδιορθώσουμε τον πίνακα. Εξάλλου πρέπει να καλυφθούν και άλλες ανάγκες. Πάντως στον αγώνα που κάνουμε, έχουν μαζί μας και τη Μητρόπολη που μας βοηθά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το