Τοπικά

Στην έλλειψη συντήρησης αποδίδεται το ατύχημα με τον Μουτζούρη

Το γεγονός ότι δεν είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες από τον ανάδοχο, που ανέλαβε τη συντήρηση, στο σημείο όπου εκτροχιάστηκε το βαγόνι του Μουτζούρη αναφέρει σε έγγραφό του ο ΟΣΕ στο οποίο παραπέμπει ο Υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης μετά από ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου.
Στην ανακοίνωση του ο βουλευτής αναφέρει πως ο κ. Σπίρτζης ως απάντηση παραπέμπει στα σχετικά έγγραφα του Ο.Σ.Ε. Α.Ε. και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.
Σύμφωνα με τον κ. Μπουκώρο «επιβεβαιώνεται η αναποτελεσματικότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις κυβερνητικές της ευθύνες, η απάντηση περιορίζεται στα απολύτως τυπικά, χωρίς καμία νύξη για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.
Στο σχετικό έγγραφο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε., στο οποίο παραπέμπει ο κ. υπουργός, αναφέρεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο όπου εκτροχιάστηκε το βαγόνι δεν είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες από τον ανάδοχο εργολάβο που έχει αναλάβει τη συντήρηση. Συγκεκριμένα αναφέρεται, ότι δεν διαπιστώθηκε κάποιο σφάλμα «πέραν του επιτρεπτού», αν και στο εν λόγω τμήμα της γραμμής, δεν έχουν εκτελεστεί οι απαιτούμενες και απαραίτητες εργασίες συντήρησης. Σύμφωνα με τον κ. Μπουκώρο, στο συνημμένο έγγραφό της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., αναφέρει ότι οι επιβάτες αφίχθησαν στον προορισμό τους με δύο λεωφορεία από την κεντρική οδική διασταύρωση, χωρίς, ωστόσο, να υπολογίζει και να ενδιαφέρεται για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία την οποία υπέστησαν οι επιβάτες.
«Από τα ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι τόσο ο Ο.Σ.Ε. Α.Ε. και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Α.Ε., όσο και το αρμόδιο υπουργείο, προσπαθούν να μειώσουν το μέγεθος του προβλήματος, αφού όπως αναφέρεται και στο ένα εκ των συνημμένων εγγράφων οι εργασίες συντήρησης δεν έχουν ολοκληρωθεί, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε, ευτυχώς χωρίς τραγικές συνέπειες, και από τον εκτροχιασμό του βαγονιού της γραμμής».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη του Βόλου 2023 από την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας GreenYourAir.org

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας GreenYourAir.org με επιστημονικούς υπεύθυνους τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γεώργιο Κ.Δ.…

4 Απριλίου 2024

Σχολεία: Πότε ολοκληρώνονται τα μαθήματα – Το χρονοδιάγραμμα ως το τέλος του σχολικού έτους

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους. Σύμφωνα με την ενημέρωση…

4 Απριλίου 2024

Δείτε τις αθλητικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου στη Μαγνησία με την στήριξη της Π.Ε. Μαγνησίας

Στον Βόλο θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω αθλητικές εκδηλώσεις : Στις 6-7/04/2024 στο κολυμβητήριο της Νέας…

4 Απριλίου 2024

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Απλήρωτοι ακόμα από την πρώτη αρωγή οι πληγέντες καλλιεργητές της Μαγνησίας»

Στη Βουλή έφερε με Ερώτησή του ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος το ζήτημα…

4 Απριλίου 2024

Φωτιά σε υπολείμματα καλλιεργειών στον Δρυμώνα

Φωτιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε υπολείμματα καλλιεργειών στον Δρυμώνα. Ειδικότερα, το Π.Κ. Δρυμώνα ειδοποιήθηκε…

4 Απριλίου 2024

Έρευνα για μεγάλης έκτασης νοθεία στις κάλπες της Κύπρου για τις ρωσικές εκλογές

Όργιο νοθείας κατά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, στις κάλπες που στήθηκαν στην Κύπρο,…

4 Απριλίου 2024